• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primarul Oprescu despre proprietarii de sere și antreprenorii loviți de scumpirea gigacaloriei: ”Îmi cer scuze că sunt nemulţumiţi, o să le treacă”

    agrointeligenta.ro -

    Primarul general Sorin Oprescu a declarat astăzi, referindu-se la creşterea preţului gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală, inclusiv fermierii care au sere, că nu va reveni asupra deciziei și că ”preferă să îi ajute pe cei mulţi”.

    „Sigur că unii o să fie nemulţumiţi, îmi cer scuze că sunt nemulţumiţi, o să le treacă pentru că preţurile nu sunt aşa de mari, dar eu prefer să îi ajut pe aceia mulţi. Nu pot să împart banii aceia, gestionăm sărăcia, dar lumea nu prea crede chestia aceasta. Toată lumea spune: lasă că se poate; uite că nu se poate să cheltuieşti banul aşa cum a fost până acum 3, 4 ani înainte să înceapă criza asta nenorocită”, a spus primarul Capitalei Sorin Oprescu cu prilejul verificării stadiului lucrărilor la Pasajul Mihai Bravu.

    Decizia de majorarea a preţului gigacaloriei cu 40% de la 1 ianuarie 2014, de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, este o ameninţare reală pentru producătorii de legume care folosesc energia termică produsă de societatea RADET. Federația PRO AGRO a atras atenția că această situație ar putea aduce falimentul celei mai mare sere de legume din Europa, Leoser SA, care își desfășoară activitatea pe 150 de hectare. Drept urmare, 4.000 de angajați din agricultură ar urma să fei disponibilizați de către o singură societate lovită de majorarea prețului la gigacalorie.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din străinătate și-a făcut fermă și vinde ouăle de țară la automat, cu 1 leu bucata Când se scot mușcatele afară. Îngrijirea mușcatelor primăvara Subvenții APIA – modificări la Agromediu. Suprafața care intră la plată din acest an

    Ultimele știri

    Cum poți afla pH-ul solului folosind varza roșie Ciorba și friptura de miel – secrete din bucătăria băciței Flori Mînzat: borș artizanal, leuștean și ierburi aromatice O țară UE avertizează populația să nu consume ouă de țară, din cauza substanțelor chimice periculoase