• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvențiile APIA anunțate să intre la plată din această săptămână!

  agrointeligenta.ro -

  Subvențiile APIA și ajutoaterele de stat așteptate să intre la plată din această săptămână! Începând de astăzi, fermierii intră în ultima săptămână din acest an în care funcționarii din agențiile statului mai au program normal de lucru și pot iniția și chiar finaliza o serie de plăți importante.

  În următoarele zile sunt așteptate să înceapă autorizările la plată pentru o serie de subvenții importante. La o parte dintre ele, autorizarea este condiționată de publicarea în Monitorul Oficial a unor acte normative care să ”bată în cuie” plafoanele alocate și să deblocheze banii din Trezorerie.

  Iată lista cu subvenții care ar trebui să intre la plată în această săptămână:

  Subvenții APIA la plată pe final de an: Sprijinul cuplat la vaca de lapte

  După încheierea perioadei de retenție în fermă (6 luni de la finalizarea campaniei de plată se împlinesc pe 15 decembrie), crescătorii de vaci de lapte așteaptă să fie autorizați la plată pentru sprijinul cuplat care se achită pentru efective înscrise în Registrul Genealogic, în fermele cu minim 10 capete eligibile, care primesc plata pentru maxim 250 de animale.

  Plafonul propus pentru plata SCZ vaci de lapte este de 99.324.810 euro, respectiv 483.960.136,7 lei. S-au cerut la plată 261.587 de capete, astfel că rezultă un cuantum minim estimat de 379,6718 euro/cap de animal, adică 1.849,950 de lei. 

  Pentru ca plățile să înceapă, Guvernul trebuie să adopte plafoanele prin Hotărâre de Guvern, iar sumele să fie publicate în Monitorul Oficial.

  Subvenții APIA la plată pe final de an: Sprijinul cuplat la vaca de carne

  Crescătorii de bovine de carne sunt în aceeași situație cu cei care au vaci de lapte și animale eligibile la SCZ. Plafonul alocat pentru plățile pentru vaca de carne este de 13.125.000 de euro, iar cum numărul de capete solicitate la plată este de 70.928 de animale, SCZ minim la plată este estimat la 185 euro/cap de animal.

  Termenul de plată pentru SCZ este 30 iunie 2021.

  Subvenții APIA la plată pe final de an: Sprijinul cuplat la bivolițe

  Împreună cu crescătorii de bovine, la plata sprijinului cuplat ar trebui să intre și fermierii care cresc bivolițe și care au animale eligibile la SCZ. Plafonul propus pentru aceste plăți este de 1.680.000 de euro, ceea ce face ca, având în vedere numărul de capete cerute la plată, subvenția pe cap de bivoli și bivolițe să fie de minim 160,2595 euro.

  Subvenții APIA la plată pe final de an: Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură

  Guvernul a adoptat (pentru a doua oară!) Hotărârea de Guvern pentru majorarea plafonului și prelungirea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură. Prin această schemă se returnează agricultorilor acciza la carburant. Este nevoie ca HG să fie publicată în Monitorul Oficial pentru ca APIA să poată autoriza la plată fermierii care așteaptă subvenția la motorină pentru trimestrele II și III din acest an.

  Subvenții APIA la plată pe final de an: Sprijinul din fonduri UE pe Măsura 21

  O plată anunțată de ministrul Adrian Oros să înceapă din 25 noiembrie, banii pe Măsura 21, cei până la 7.000 de euro pe fermă din fonduri europene, nu a ajuns încă la fermieri. Termenul de plată este 30 iunie 2021, dar cei care au depus cererile la APIA speră că Guvernul va găsi fondurile necesare să facă plata în acest an, ca anul viitor să se facă rambursarea de la Comisia Europeană.

  Subvenții APIA la plată pe final de an: Ajutorul de stat pentru producătorii de vin

  Subvenția de 500 de euro pe hectarul de viță de vie are 14 decembrie ca termen limită pentru depunerea cererilor la APIA. Ajutorul de la bugetul de stat trebuie achitat până la finele anului, astfel că producătorii de vin așteaptă ca și autorizarea la plată să fie urgentată.

  Subvenții APIA la plată pe final de an: Ajutorul de stat pentru crescătorii de animale

  Crescătorii de animale – cei care au peste 90 de capete de bovine adulte, cei cu porcine și păsări, așteaptă începerea plăților pentru ajutorul de stat care să le compenseze pierderile cauzate de pandemie. Sprijinul este plafonat la 100.000 de euro, cererile au fost depuse la APIA, iar termenul de plată notificat la Comisia Europeană este de 31 decembrie 2020.

  Sprijin la plată pe final de an: Ajutorul de minimis pentru usturoi

  Cultivatorii de usturoi așteaptă demararea plăților pentru ajutorul de minimis. Acestea nu sunt plătite de către APIA, ci prin Direcțiile Agricole Județene. Conform informațiilor Agrointeligența –  AGROINTEL.RO, sprijinul pe acest an este în jur de 1.500 de euro pe hectar, iar plățile trebuie efectuate până la finele anului în curs.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Ordinul cu noile reguli pentru subvențiile APIA – retras de MADR! Fermieri disperați: ”O greșeală la intepretarea controlului prin teledetecție ne blochează plățile APIA!”

  Ultimele știri

  Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală! Agricultură ecologică 2021. Termen pentru fermierii care vor să-și înregistreze culturile în acest an Fonduri pentru investiții în ferme 2021. Sprijinul: minim 350.000 euro/fermă, maxim 1.500.000 euro/fermă