• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Compania Clariant: Cel mai bun scor pentru inovație în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones 2020

  Angelica Lefter -

  Performanțe deosebite pentru Compania Clariant: a obținut cel mai bun scor pentru inovație în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones 2020 (DJSI).  Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, a anunțat recent listarea sa în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones 2020 (DJSI), cu un punctaj remarcabil obținut în categoria inovație și performanțe foarte bune înregistrate în toate celelalte secțiuni. Acesta este al 8-lea an consecutiv în care Clariant este listată ca una dintre cele mai sustenabile companii din sectorul produselor chimice la nivel global, se arată într-un comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Clariant a fost clasată printre companiile de top din sectorul chimic, atât în DJSI Europe, cât și în DJSI World.

  „Listarea companiei Clariant în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones, pentru al 8-lea an consecutiv, reprezintă în același timp un motiv de mândrie, dar și o motivație. Sustenabilitatea este unul dintre cei cinci piloni strategici ai Clariant, care ne ajută să devenim o companie de top, axată pe produse chimice de specialitate, cu oameni pasionați, operațiuni la cel mai înalt nivel și soluții inovatoare,” a declarat Hariolf Kottmann, Președintele executiv interimar al Clariant.

  Potrivit informării, pentru Clariant, soluțiile inovatoare reprezintă cheia pentru performanța sa din punct de vedere sustenabil. Prin urmare, din 2015, Clariant a obținut în mod constant punctaje bune la capitolul inovație din cadrul indicelui DJSI, iar în ultimii doi ani a fost liderul acestei categorii.

  Clariant nu numai că investește mai mult de 3% din vânzările grupului în cercetare și dezvoltare, dar sustenabilitatea este ancorată în procesul de inovație. În 2019, acest lucru a dus la o creștere a vânzărilor operaționale ale companiei cu 3,5%, majorarea fiind atribuită produselor inovatoare dezvoltate în ultimii cinci ani, inclusiv soluții sustenabile, cum ar fi tehnologia sunliquid® de producere a etanolului celulozic, soluțiile pentru aditivi regenerabili Licocare® RBW Vita și multe altele.

  Richard Haldimann, Head of Sustainability Transformation la Clariant, a declarat: “Scorul obținut la indicele DJSI ne reconfirmă obiectivul de a deveni lideri în sustenabilitate și inovație. Pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv, Clariant a înființat recent o organizație de transformare sustenabilă pentru a integra sustenabilitatea la nivelul întregii companii. În plus, prin intermediul colaborărilor și mai strânse cu clienții și alte publicuri țintă din cadrul lanțului valoric, vrem să devenim parte a soluție pentru crearea unui viitor sustenabil, abordând schimbările climatice și adoptând o economie circulară.”

  Clariant construiește în prezent, la Podari, lângă Craiova, o fabrică de etanol celulozic, ce utilizează tehnologia sunliquid®. Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra aprox. 250.000 tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.

  Fabrica sunliquid® de la Podari se construiește pe un teren cu o suprafață de 98.000 de metri pătrați și va respecta cele mai înalte standarde, o atenție semnificativă fiind acordată confortului și stilului de viață al comunității locale. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formată din 650 de muncitori în faza de vârf. Clariant face progrese semnificative în construcția fabricii. Finalizarea construcției fabricii este preconizată pentru sfârșitul anului 2021, ulterior urmând a fi demarată producția, se arată în comunicatul transmis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum a evoluat numărul de familii de albine la nivelul României, în ultimii ani Soia versatilă și productivă de la RWA România PREV-AM: un singur produs pentru toți dăunătorii. Triplu efect: insecticid, fungicid și acaricid, bun și în culturile bio!

  Ultimele știri

  Pallas™ si Floramix ™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu! Asociația Forța Fermierilor îi cere Ministrului Agriculturii să organizeze o dezbatere privind situația din zootehnie! Alertă emisă de ANM! Avertizare meteo de ninsori și vânt puternic care poate atinge 70 km/h!