• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dr. ing. Gheorghe Vaida – autorul unei cărți despre zootehnia actuală! Volumul va fi lansat după Sărbători!

    Angelica Lefter -

    Orientări și provocări actuale privind dezvoltarea zootehniei românești în context european –  este cea mai nouă carte de specialitate semnată de dr. ing. Gheorghe Vaida, Inspector de Specialitate la Academia de Științe Agricole și Silvice și consilier al președintelui Academiei, Valeriu Tabără. Noua lucrare a văzut lumina tiparului în aceast an, la data de 11 decembrie 2020, la editura Ceres din București și va fi lansată după sărbătorile de iarnă, prin intermediul Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Soluții concrete la actualele probleme din zootehnie

    Așa cum a declarat specialistul în domeniul zootehniei și autorul lucrării, Gheorghe Vaida, volumul este structurat pe 9 capitole și are 381 de pagini.

    ”Cartea va fi lansată online prin intermediul Agrointeligența. Cartea are două mari părți, în primul rând am vrut să arăt că toată lumea identifică situația sau problematica ce este în zootehnia românească, dar nimeni nu vine cu soluții în contextul actual. Nu se mai poate lucra ca înainte, am făcut o scurtă prezentare a vechii Politici Agricole Comune (PAC) și a noii Politici Agricole Comune și am sesizat niște chestiuni care nu sunt priorități pentru România. Aceasta ar fi o chestiune, pe urmă prezint pe scurt situația actuală și vorbesc de un Program Național Strategic în perioada de criză și vorbesc despre necesarul de consum de carne în România, carne de porc, carne de bovină, lapte. În partea a doua spun cam ce trebuie făcut, concret, o îmbinare între practică, cercetare, știință și legislație europeană”, a menționat Inspector de Specialitate la Academia de Științe Agricole și Silvice și consilier al președintelui Academiei, Gheorghe Vaida, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Totodată, specialistul atrage atenția că omul este în centrul tuturor acțiunilor și este evident că nimeni nu vorbește în prezent despre despre oamenii care activează în zootehnie. De altfel, câteva repere ale ”cărții de zootehnie” așa cum o numește autorul pe scurt, chiar pe pagina sa de Facebook.

    ”În această perioadă de criză epidemiologică şi economică la nivel mondial, a devenit foarte clar cât de important este sectorul zootehnic productiv, lanțurile alimentare funcționale și o aprovizionare sigură cu alimente. Astfel, se impune să găsim cele mai eficiente pârghii și mecanisme de acțiune pentru a sprijini fermierii, atât să producă cantități suficiente de produse agroalimentare și de calitate, pentru aprovizionarea populației, încât să nu mai fim dependenți de importuri, cât și pentru a putea rezista la șocuri, în asemenea perioade de criză. Cel mai important rol al politicii agricole este de a-i ajuta pe fermieri să fie competitivi, să anticipeze evoluțiile obiceiurilor alimentare și să-și adapteze producția în funcție de semnalele pieței și de cererile consumatorilor. În acest context, se impune o regândire a politicilor în zootehnie, un concept nou, pentru o dezvoltare durabilă și sustenabilă a sectorului, în concordanță cu realitățile și condițiile pedoclimatice, a potențialului de care dispune România. Toate aceste aspecte le veţi regăsi dezvoltate în paginile acestei lucrări”, a menționat autorul cercetării, dr. ing. Gheorghe Vaida.

    Dr. ing. Gheorghe Vaida este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai apreciați specialiști, care a participat la construcția instituțională a Agenției Naționale de Zootehnie, după aderarea României la Uniunea Europeană. Totodată este specialist de renume, doctor în științe zootehnice și consilier al mai multor miniștri ai Agriculturii, cu peste 50 de lucrări științifice publicate, în domeniul tehnologiei de creștere, genetică, ameliorare și reproducție la taurine, cu mai multe specializări în acest domeniu, în Canada, Germania, Franța, dar și o altă carte publicată în domeniul tehnologiei de creștere și ameliorare a taurinelor, fermier și bun cunoscător al domeniului zootehnic inclusiv în practică.

    Volumul nou apărut „Orientări și provocări actuale privind dezvoltarea zootehniei românești în context european”, autor Gheorghe Vaida, va putea fi achiziționat online imediat după lansarea oficială care va fi făcută cu sprijinul Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Foto: Facebook/Gheorghe Vaida


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români