• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PIONEER – compania care plătește fermierilor costul tratamentului cu neonicotinoide al semințelor de rapiță

  Roxana Dobre -

  Derogarea prin care semințele de rapiță din campania din această toamnă vor putea fi tratate cu neonicotinoide a venit târziu anul acesta, afirmă Maria Cîrjă, directorul de marketing al DuPont Pioneer în România.

  ”Dacă această derogare ar fi venit cu o lună mai devreme am fi putut să avem în sac sămânță tratată și cu insecticid”, le-a explicat astăzi specialistul Pioneer, fermierilor care au fost prezenți la Frătești, în Giurgiu, la evenimentul ”90 de ani de la crearea primului hibrid de porumb Pioneer”.

  Specialiștii de la DuPont Pioneer au însă și o soluție pentru fermieri iar compania se poate lăuda că asigură fermierului costul tratamentului cu insecticid.

  Fermierii care cumpără între 1 și 99 de saci trebuie să aleagă între 100 de lei discount, iar cei 100 de lei înseamnă 80 de lei discount și 20 de lei costul tratamentului cu insecticid. Anul acesta cred că suntem singurii care compensăm costul tratamentului cu insecticid. Conform calculelor noastre cu un produs pe bază de imidacloprid costul pe un sac de 2 milioane de boabe este de 20 de lei, bani pe care noi îi oferim fermierului. Deoarece, după cum știți, nu putem să vindem sămânță gata tratată. Dacă această derogare ar fi venit cu o lună mai devreme am fi putut să avem în sac sămânță tratată și cu insecticid. Din păcate nu se poate și atunci am decis să venim în întâmpinarea clienților noștri și să compensăm noi tratamentul cu insecticid. Deci aceasta este valoarea voucherului”, a explicat Maria Cîrjă.

  În plus, fermierii au opțiunea de a alege și o altă ofertă care se referă la protecția culturii de rapiță.

  ”Acum, cei care cumpără cum spuneam între 1 și 99 de saci, aleg: 80 de lei pentru că tratamentul cu insecticid îl compensăm automat sau protecție. Ce înseamnă protecție? Dacă cultura nu răsare din cauza secetei, verificată, stabilit coordonate de către colegii noștri, dăm înapoi 240 de lei pe fiecare sac implicat pe suprafața nerăsărită. Deci din 100 de hectare dacă nu ne-au răsărit 10, 10 înseamnă 3 saci de rapiță, 3 saci înmulțit cu 240 de lei, banii aceia în primiți înapoi prin dealerul de la care ați cumpărat sămânța. (…) Sub 20 de plante pe metru pătrat se consideră cultură nerăsărită dar banii îi primiți când ne demonstrați că ați pregătit terenul pentru reînsămânțare. Uite, vino, vezi, am distrus cultura vreau să semăn altceva dacă mai am timp cereale dacă nu las la primăvară, și primiți banii înapoi. Deci suprafața respectivă trebuie distrusă!”, a mai spus specialistul de la DuPont Pioneer. 

  Vă reamintim că, la fel ca și anul trecut, România a mai primit o derogare derogare temporară pentru ca semințele de rapiță să fie tratate cu neonicotinoide. Substanțele autorizate sunt:  Nuprid AL 600 FS și Modesto 480 FS. Astfel, Nuprid AL 600 FS în suspensie concentrată este un insecticid cu acțiune asupra dăunătorului Phyllotreta spp., și care se poate folosi la tratarea semințelor de rapiță o doză de 6 litri/tona de sămânță. Se poate folosi și Modesto 480 FS, recomandat contra puricilor mici şi mari ai cruciferelor, dozajul în acest caz fiind de 12,5l/tona de seminţe.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA: În câte tranșe intră banii în conturile fermierilor. Șeful APIA, precizări pentru fermieri! Schimbare importantă pentru subvențiile APIA pe care le încasează fermierii în acest an! Șeful APIA anunță banii transferați în aceste zile în conturile fermierilor și crescătorilor de animale!

  Ultimele știri

  Sondă de explorare pe terenurile agricole din Curtici. Dimitrie Muscă: ”Au cumpărat cu 15.000 euro/ha. Suntem cu ochii pe ei, lumea este speriată!” Bani pentru utilaje și terenuri agricole în 2022. Comisia Europeană a fost notificată! Oier condamnat la închisoare după ce a călcat intenționat cu mașina oile vecinului său!