• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Noii secretari de stat la Ministerul Agriculturii: două nume vechi și unul nou

  Roxana Dobre -

  Numele secretarilor de stat care sunt în prezent ”confirmați” în echipa ministrului agriculturii, Adrian Oros, au fost făcute publice de acesta oficial într-o conferință de presă care a avut loc miercuri, 20 ianuarie. Doi dintre acești sunt deja cunoscuți că au făcut echipă cu ministrul și în fostul mandat iar al treilea face parte chiar din rândul fermierilor, fiind crescător de animale cunoscut în zona Ardealului.

  Ministrul agriculturii a fost chestionat de jurnaliști la finalul conferinței de presă care s-a desfășurat miercuri, în legătură cu numele celor care îi vor sta alături în următorii 4 ani la conducerea MADR, pe pozițiile de secretari de stat.

  ”Echipa nu este completă, nu s-au terminat nominalizările. Dar în prezent avem 3 nominalizări pentru secretarii de stat: Aurel Simion, Gheorghe Ștefan și George Cățean. Dar repet, echipa nu este încă completă, trebuie să se mai facă nominalizări și vom anunța”, a arătat ministrul agriculturii.

  Aurel Simion ocupă funcția de secretar de stat din decembrie 2019 și conduce în paralel și Asociația producătorilor tradiționali, meșteșugari și artizani Vâlcea din poziția de președinte și Federația Națională a Producătorilor Tradițional, din cea de vicepreședinte. Acesta a ocupat anterior funcții din conducere în APIA Vâlcea, consilier zootehnie la Direcţia Agricolă Vâlcea sau tehnician veterinar.

  Ministrul Adrian Oros, la un eveniment alături de secretarul dee stat Gheorghe Ștefan (foto: Facebook.com/Gheorghe Stefan)

  Secretarul de stat Gheorghe Ștefan, de asemenea pe lista ministrului Oros, a ocupat această funcție din decembrie 2019 și răspunde se sectorul piscicultură. Acesta a ocupat anterior funcțiile de consilier la Ministerul Mediului, Economiei sau Agriculturii. Gheorghe Ștefan a mai deținut și șefia Patronatului Peștelui din România.

  Foto: Facebook/George Cățean

  George Cățean este un tânăr fermier, crescător de animale din județul Brașov, care s-a implicat recent și în politică. Acesta a candidat din partea USR PLUS la alegerile parlamentare pentru funcția de senator dar nu a prins un loc eligibil în rândul aleșilor din Parlament. ”Sunt un om născut și crescut la sat. Vreau ca mediul rural românesc să se dezvolte conform cu cel european, țintesc spre un sat cu o fundație solidă, sustenabil și durabil pentru comunitate. Noul exercițiu financiar european (2021-2027) va aduce multe provocări, dar mai ales diverse oportunități care trebuie fructificate cu competență, astfel încât să poată contribui cât mai mult la dezvoltarea mediului rural”, scrie George Cățean pe site-ul său personal, potrivit www.brasov.net.

  Un alt nume care de această dată nu se mai regăsește pe lista ministrului agriculturii, Adrian Oros, dar în prezent ocupă încă funcția de secretar de stat, este Claudiu Sorin Roșu Mareș care a rămas pe funcție încă din 25 aprilie 2017, conform datelor disponibile pe site-ul MADR. Mareș a candidat, fără succes, la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Bistrița din partea Partidul Puterii Umaniste. 


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  ANSVSA: 428 de focare de pestă porcină africană – active în acest moment în România! Seed Sprint H5, într-un an cu secetă la fermele grupului Almos din Neamț FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 3 martie 2021

  Ultimele știri

  Circulaţie feroviară întreruptă din cauza unui incendiu de vegetație de pe un teren agricol! Subvenții APIA 2021: Noile reguli care au intrat în vigoare pentru plățile din acest an Andreas Huber, Corteva Agriscience: Multe dintre țintele noastre de sustenabilitate sunt în concordanță cu obiectivele Acordului Verde!