• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Secretarul de stat Gheorghe Ștefan a reprezentat MADR și România la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură

  Angelica Lefter -

  România, reprezentată la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură 2021 (GFFA 2021). Miniștrii Agriculturii din mai multe state au participat la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură 2021 (GFFA 2021) de la Berlin, în sistem de videoconferință. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO din partea României a luat parte la discuții secretarul de stat Gheorghe Ștefan.

  La eveniment a fost prezent și secretarul de stat Gheorghe Ștefan alături de alți 80 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de numeroși reprezentanți la nivel înalt ai organizațiilor internaționale (Secretarul general al ONU, directorul executiv al Programului Mondial Alimentar al Națiunilor Unite – laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2020, directorul general al FAO, directorul general al OMS, președintele FIDA, directorul global al Băncii Mondiale, directorul general adjunct al Organizației Mondiale a Comerțului, directorul general al OIE etc.).

  De asemenea, la masa discuțiilor s-a aflat și secretarul de stat Bogdan Bazgă, consilier pentru afaceri europene și expert național în probleme de securitate alimentară, potrivit informării MADR.

  ”Reuniunea, prezidată de Julia Klöckner, ministrul federal pentru alimentație și agricultură al Republicii Federale Germania a fost organizată în data de 22 ianuarie 2021 și a vizat subiectul „Cum să hrănim lumea în vremuri de pandemie și schimbări climatice?”. În cadrul întâlnirii, participanții au încercat să găsească răspunsuri la următoarele teme de interes major pentru toate țările: modul în care sistemele alimentare pot deveni mai puternice în urma pandemiei și mai rezistente la schimbările climatice, contribuția sectorului agricol la prevenirea viitoarelor pandemii”, se arată în comunicatul MADR.

  Potrivit aceleiași surse, reuniunea a cuprins patru paneluri de discuții dedicate următoarelor tematici: răspuns la pandemia COVID-19, prevenirea viitoarelor pandemii, atenuarea schimbărilor climatice, adaptarea la schimbările climatice. ”În cadrul intervenției sale, oficialul MADR a declarat că una dintre principalele priorități este să anticipăm rolul vital al atenuării și adaptării la schimbările climatice, să încurajăm și să sprijinim fermierii pentru o mai bună eficiență a activităților lor agricole, prin intermediul noilor tehnologii și inovării prietenoase cu mediul, pentru a avea un sector agricol mai atractiv pentru viitoarele generații de fermieri”, arată sursa citată.

  Conform MADR, secretarul de stat Gheorghe Ștefan a subliniat că agricultura nu este doar o activitate fundamentală expusă riscului schimbărilor climatice, ci este, de asemenea, un factor principal al schimbărilor climatice și de mediu pentru dezvoltarea rurală, gestionarea durabilă a resurselor naturale și securitatea alimentară. ”România susține cooperarea și implicarea internațională și evidențiază necesitatea unei solidarități multilaterale pentru minimizarea impactului pandemiei actuale COVID 19 asupra securității alimentare, pentru prevenirea viitoarelor pandemii, precum și pentru atenuarea și adaptarea la schimbările climatice. Secretarul de stat Ștefan a subliniat importanța promovării comerțului internațional prin încurajarea unei producții eficiente și rentabile din utilizarea resurselor disponibile, prin îmbunătățirea productivității și calității, sporind în același timp oportunitățile și veniturile din export pentru a genera profituri la nivelul economiilor naționale și internaționale și pentru a revitaliza agricultura și economiile. Prin urmare, comerțul internațional agricol poate juca un rol major în promovarea dezvoltării economice, a prosperității și a reducerii sărăciei, în special în zonele rurale, contribuind decisiv la asigurarea securității alimentare mondiale, a stabilității și a păcii”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Președintele Iohannis a promulgat Legea Bugetului! Subvențiile care se deblochează la APIA! Anunțul ministrului Adrian Oros despre subvențiile APIA! Subvenții APIA 2021: Noile reguli care au intrat în vigoare pentru plățile din acest an

  Ultimele știri

  Fermierii îi cer președintelui Iohannis să promulge Legea Bugetului! ”Stăm în curte cu utilajele din cauză că nu avem bani de motorină!” Top 3 județe unde s-au vândut cele mai multe terenuri agricole în luna februarie 2021 DIGITAL SYNGENTA: Erbicidarea culturii de porumb. Ce produse se aplică în preemergență și postemergență