• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • OMNERA®, un erbicid revoluționar de la FMC, pe care fermierii români se pot baza

  agrointeligenta.ro -

  Pentru a face performanță și a fi competitivi, fermierii români au nevoie de produse de protecția plantelor de calitate, dar și de tehnologii de ultimă generație, inovative, care să pună în valoare potențialul maxim al culturilor. De mai bine de 2 ani, fermierii români au un aliat sigur în lupta cu buruienile cu frunză lată din culturile de cereale păioase, oferit de compania FMC- erbicidul OMNERA®

  Omnera® este un erbicid de ultimă generație, care conține 3 substanțe active (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l), perfect îmbinate pentru a obține un efect rapid asupra buruienilor dicotiledonate anuale și perene, inclusiv asupra buruienile dificil de combătut, precum turița, pălămida, hrișca, zârna, volbura și veronica dar și samulastra de rapiță și de floarea-soarelui rezistentă la „imi” și tribenuron metil. Inovația acestui produs constă în formularea LQM®, o tehnologie de vârf în materie de formulare, care este OD – dispersie în ulei și microîncapsulată. Această tehnologie are avantaje deosebite pentru plante: optimizează aplicarea erbicidelor și crește suprafața de contact dintre erbicid și buruieni pentru o absorbție superioară și reduce driftul și impactul asupra mediului inconjurător.

  Erbicidul Omnera® are o flexibilitate foarte mare în aplicare, cu o doză cuprinsă între 0,5 și 1 litru pe hectar. Testele FMC au dovedit rezultate excelente asupra buruienilor dicotiledonate (pălămida, volbura, traista ciobaului, turița) la o doză de 0.75 l / ha și chiar și atunci când buruienile se află în faze mai avansate de vegetație. Erbicidul Omnera® are o fereastră foarte largă de aplicare, putând fi aplicat atât în toamnă cât și în primăvară, până la apariția frunzei-stindard. Efectul optim al erbicidului Omnera® se obține atunci când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă. Creșterea buruienilor este oprită la cateva ore de la aplicare, efectele de combatere a buruienilor fiind vizibile în 7-10 zile.

  Alte avantaje ale erbicidului Omnera® sunt faptul că produsul poate fi aplicat începând de la temperaturi de peste 5°C și că nu există restricții în rotația culturilor la 4 luni de la aplicare.

  În condițiile acestui an agricol, cu o răsărire târzie a culturilor de grâu în toamnă, dar cu o iarnă blândă până în prezent, mediul este favorabil atât dezvoltării culturilor însă și buruienilor, iar fermierii se pot confrunta cu îmburuienări masive în culturile de cereale păioase. Aplicarea erbicidelor la momentul optim, poate rezolva problema buruienilor dicotile într-o singură aplicare.

  FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate. Întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Conferința AgTech Moldova 2021 – sute de participanți și zeci de experți au promovat digitalizarea agriculturii Marcoser – portofoliu complet pentru orice solar! De la structură, la folii de acoperire și de mulcire! Niciun an fără Ziua Porumbului la Carei!

  Ultimele știri

  Anunțul ministrului Adrian Oros despre subvențiile APIA! Cum pot tinerii fermieri să obțină o subvenție mai mare de la APIA! Director APIA – anunț despre fermierii pasibili de pierderea subvenției!