• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schemă de 2.000 euro/beneficiar, deblocată de Guvern din 18 octombrie. Un miliard de euro pentru SRL şi PFA!

    Roxana Dobre -

    Un miliard de euro pentru companiile din România, schemă aprobată de Guvern! Executivul relansează schema de ajutor dedicată SRL-urilor şi PFA-urilor prin care se alocă un sprijin unitar în valoare de 2.000 de euro/beneficiar. Etapa de preînscriere pentru schema de ajutor dedicată microîntreprinderilor româneşti începe pe data de 18 octombrie, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) printr-un comunicat.

    Schema de ajutor este intitulată „Măsura 1” și va fi relansată oficial pe 25 octombrie, ora 10.00 iar cu ajutorul ei microîntreprinderile (SRL, PFA sau alţi solicitanţi) fără angajaţi în anul 2019 pot primi sprijin în valoare de 2.000 de euro/beneficiar. Anterior, schema permite microîntreprinderilor româneşti să se preînscrie din data de 18 octombrie pe platforma https://granturi.imm.gov.ro/auth/login.

    Procedura de implementare a Măsurii 1, care reprezintă ghidul aplicantului, se află în prezent la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), pentru obţinerea avizului final premergător aprobării şi publicării în Monitorul Oficial al României, se precizează în comunicatul instituției. ”Procedura de implementare a fost concepută conform prevederilor legislative în vigoare, respectiv OUG 130/2020 completată şi modificată ulterior, precum şi în baza propunerilor şi sugestiilor transmise de mediul de afaceri în perioada în care a fost pusă în dezbatere publică, arată Ministerul Economiei”, notează sursa citată.

    După obţinerea avizului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, MEAT va transmite procedura spre publicare în Monitorul Oficial. Din data de 18 octombrie 2021, aplicaţia va permite crearea profilului, a numelui de utilizator şi a parolei pentru noile categorii de beneficiari ai acestei scheme de ajutor, se menţionează în comunicat.

    Folosind semnătura electronică, solicitanţii vor înregistra atât datele reprezentantului legal sau ale împuternicitului, cât şi datele firmei înfiinţate în anul 2019/II/IF/profesii liberale. De asemenea, ceilalţi aplicanţi eligibili care nu aveau cont pe platforma electronică se vor putea înregistra, după redeschiderea procedurii.

    Măsura 1, deschisă timp de 30 de zile

    După relansarea din data de 25 octombrie, Măsura 1 va fi deschisă timp de 30 de zile calendaristice, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului, se precizează în comunicatul MEAT.

    Potrivit Ministerului Economiei, la ediţia din acest an a „Măsurii 1” devin eligibili şi beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale şi a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020, ca şi beneficiarii din categoria profesioniştilor, definiţi şi reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfăşoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

    Guvernul a aprobat în 31 iulie OUG 130/2020 privind acordarea unor granturi de un miliard de euro în total pentru firmele afectate de criza Covid-19, din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020.

    Plățile pentru Măsura 2, deblocate pentru a treia tranșă

    Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului mai anunță că a deblocat cea de a treia tranşă de plăți pentru Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru, schemă de ajutor de stat din fonduri UE, în valoare de 241 de milioane de euro.  Aici fermierii au putut solicita bani pentru următoarele categorii: Cultivarea plantelor din culturi permanente și cultivarea strugurilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Primăriile vin în sprijinul fermierilor care vor să încaseze ajutorul de 1.000 lei/hectar Avans APIA 2024 – premieră la plățile către fermieri în acest an! Fermierii stau la coadă pentru a încasa ajutorul de 1.000 lei pe hectar

    Ultimele știri

    ”Regele Uleiului” a cumpărat un terminal în Portul Constanța și îl va extinde cu bani de la Guvernul României Începe Programul Tomata – Ciclul II. Anunțul făcut de ministrul Barbu direct din solar! APIA: 12.380 de crescători de animale au avansul în conturi. Situația plăților la zi!