• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Horticultura românească în plină dezvoltare cu Malagrow Agro!

    agrointeligenta.ro -

    Inovația avansează cu pași uriași! Horticultura română trece printr-o etapă de dezvoltare de excepție caracterizată de un mediu natural prielnic, tradiții demne de urmat, dar și de o generație de fermieri relativ tineri cu deschidere față de inovare și dezvoltare – ne informează Csaba Éber. Directorul general adjunct al Malagrow crede că nevoia de soluții noi manifestată de cultivatorii de legume și fructe nu face decât să sublinieze atitudinea generală a fermierilor. În 5-10 ani horticultura din România va deveni un factor important pe plan internațional, iar fermierii sunt pe deplin conștienți de această evoluție fericită a domeniului.

    Foto: Csaba Éber, Directorul general adjunct al Malagrow

    Reacția pozitivă a producătorilor de legume și fructe la noile tehnologii și soluții profesionale de suplimentare a substanțelor nutritive este un semn clar al evoluției horticulturii în direcția dezvoltării și inovării. Anul 2019 a fost pentru Malagrow un „an de orientare” cu intrarea și sondarea pieței românești și identificarea oportunităților. La început am lucrat cu experți externi, am experimentat, testat, am studiat relațiile de producție locale – ne-a spus Csaba Éber. Directorul general adjunct Malagrow a adăugat: în perioada de început firma Malagrow nu era cunoscută în România decât de câteva persoane din vestul țării. Pornind de la experiența noastră internațională de două decenii am dorit să ne facem cunoscuți în toată țara și să ne extindem și în regiunea de sud-est a României.

    Parteneri interesați

    În 2020 am reușit să accelerăm procesul început în ciuda incertitudinilor cauzate de epidemia de coronavirus și a crizei din perioada imediat următoare. Anul trecut am reușit să construim două depozite proprii, să cooptăm transportatori externi care să livreze produsele noastre alături de șoferii firmei. Un pas important în activitatea noastră din România a fost crearea unui parteneriat roditor cu Mega Image, unul dintre cei mai semnificativi actori în domeniul comerțului și agriculturii. Credem că avem cu ce să ne mândrim, dat fiind că Mega Image ne-a ales pe noi ca partener pentru furnizarea biostimulatorilor pentru cei peste 180 de producători horticoli cu care lucrează, contribuind astfel la dezvoltarea horticulturii din România. Tot în această perioadă am reușit să extindem substanțial rețeaua de distribuitori locali, membrii căreia ne-au asigurat că piața română deschisă spre inovare are nevoie de noi.

    Obiectivele noastre pentru anul curent sunt chiar mai ambițioase: în vederea continuării dezvoltării dorim să triplăm numărul distribuitorilor și vânzătorilor cu care lucrăm, iar alături de activitatea noastră direcționată mai degrabă spre legumicultură ne vom apleca mai mult și asupra culturilor arabile și pomiculturii. Totodată, dorim să introducem o serie de produse noi: amestecul de turbă M-Peat a debutat pe piața românească la sfârșitul lui 2020, iar anul acesta intenționăm să aducem în România soluții noi, probate deja pe plan internațional. Produsul a avut succes, și observăm că nevoia de produse noi este în creștere.

    Nu toate țările sunt la fel de norocoase

    Toate acestea sunt fezabile pentru că horticultura românească se află într-o etapă de dezvoltare favorabilă – a subliniat Csaba Éber. ”Condițiile naturale, vasta tradiție horticolă reprezintă o bază solidă pentru dezvoltarea vertiginoasă a ramurii. Mai ales că se bucură și de participarea unei comunități de producători relativ tineri, un avantaj inestimabil al României în comparație cu societățile agrare îmbătrânite din alte țări. Producătorii tineri sunt deschiși, inovativi, dispuși să încerce și să dezvolte lucruri noi. Acest mediu favorabil din România este unul din motivele care contribuie la formarea cererii pentru soluțiile oferite de noi. Iar modul nostru de a mulțumi fermierilor pentru interesul acordat este să ne continuăm munca și după vânzarea produselor. Suntem convinși că expertiza, cunoașterea este cea mai importantă valoare în agricultura de azi, pentru că este sursa randamentului și eficienței, inclusiv a celei materiale”, a subliniat oficialul Malagrow.

    Sunt pe drumul cel bun

    Cererea crescută este o confirmare a valorii muncii echipei Malagrow. În 2021 interesul pentru produsele Malagrow a crescut, iar compania onorează comenzile din România aducând produsele direct din Italia, de la locul lor de fabricație. Echipa s-a mărit pentru a putea face față volumului crescut de sarcini, iar producătorii pot conta și pe munca unei noi garnituri de experți.

    Directorul general adjunct al Malagrow a subliniat: ”la intrarea pe piața din România ne-am propus ca în cinci ani să devenim un actor important în această regiune”. ”Au trecut deja doi ani și putem spune că am avut rezultate bune. Suntem încrezători în privința celor trei ani care urmează pentru că dezvoltarea de care am vorbit deja acum începe să-și facă simțită prezența cu adevărat. În următorii 5-10 ani legumicultura și pomicultura din România va înainta cu pași mari transformând un domeniu de forță într-un factor important și pe plan internațional”, a adăugat Csaba Éber.

    Parteneriat reînnoit cu Valagro pentru următorii 4 ani

    Malagrow a semnat un nou acord pe o durată de patru ani cu firma Valagro din Italia, un producător de biostimulatori recunoscut pe plan mondial. În conformitate cu noul acord cooperarea dintre cele două firme va continua, iar Malagrow va distribui în continuare produsele firmei italiene în toată Europa centrală și de est. Decizia a fost luată ținând cont atât de eficiența vânzărilor din trecut cât și de cunoașterea pe care Malagrow o oferă producătorilor sub formă de consiliere.

    Suntem onorați de decizia firmei Valagro prin care ne-a ales ca unic distribuitor pentru următorii patru ani. Parteneriatul Malagrow-Valagro a început de mai bine de două decenii, o istorie a colaborării care va continua pentru încă patru ani, noi fiind cei care vom distribui produsele de calitate excepțională și cunoașterea aferentă în Ungaria, România și Slovacia. Suntem mândri că vom putea contribui împreună la evoluția agriculturii și întrezări perspectivele unui viitor excelent”, a ținut să precizeze Csaba Éber.

    Compania Malagrow are 30 de ani de experiență

    Malagrow oferă biostimulanți extrem de performanți, îngrășăminte foliare și alte produse pentru fermierii de horticultură și distribuitorii săi din multe țări din Europa. Compania are peste 30 de ani de experiență internațională în sectorul horticol. În România, Malagrow distribuie produsele Valagro care sunt fabricate în Italia.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till