• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Deputații care n-au votat despăgubirile de secetă, au votat 274 de noi posturi în Ministerul Agriculturii!

  Roxana Dobre -

  Tăieri din banii fermierilor, dar angajări pe bandă rulantă într-o agenție din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În timp ce ministrul Agriculturii Adrian Oros se plânge public de limitările bugetare din acest an, fostul său secretar de stat, George Scarlat, a inițiat un amendament în Parlament pentru aproape 300 de noi posturi în MADR, la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Amendamentul a fost votat în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților de toți parlamentarii PNL, cu excepția deputatului Nicolae Giugea.

  ANIF va avea 3.500 de angajați plătiți de la bugetul de stat

  ANIF va ajunge să aibă 3.500 de angajați mulțumită unui amendament depus în Parlament de senatorul PNL și fostul secretar de stat George Scarlat. Parlamentarii Puterii prezenți la ședința de marți, 23 februarie, au votat ”în masă” propunerea, în ciuda faptul că, atunci când a fost vorba despre sprijinirea fermierilor, aceeași parlamentari s-au plâns că nu sunt bani la buget și s-au opus plății despăgubirilor promise agricultorilor afectați de secetă.

  Pentru angajările din agenția subordonată și finanțată din bugetul MADR, mobilizarea a fost cu totul alta, găsindu-se ”resurse” pentru încă aproape 300 de noi posturi călduțe la stat. Făcând o glumă, dacă cei 3.500 de angajați ai ANIF ar fi dotați cu o găleată sau furtun, s-ar rezolva în mare parte problema irigațiilor din România, fără alte investiții.

  ”Avem articolul 8 care prevede că la articolul 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de imbunătățiri funciare se modifică și va avea următorul cuprins: numărul maxim de posturi al agenției și filialelor teritoriale este de 3.500. Crește de la 3.226 la 3.500. Și este în concorndanță cu articolul 9 la aceeași ordonanță care prin derogarea de la dispozițiile articolului 27 din Legea 55/2020 se pot desfășura concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul ANIF”, s-a dat citireîn Comisia pentru agricultură amendamentului inițiat de senatorul PNL George Scarlat.

  Deputații liberali au votat masiv noile angajări la MADR

  Amendamentul lui Scarlat a trecut cu 11 voturi pentru, 6 împotrivă și zero abțineri. Din partea PNL, un singur deputat a votat împotrivă – Nicolae Giugea, care și-a și justificat decizia. ”Nu știu cine a făcut un studiu de impact și să spună că dacă mai aduci 274 de angajați la ANIF ai rezolvat problema irigațiilor în România. Din punctul meu de vedere noi avem nevoie de investiții în România. Odată pe măsură ce există o expansiune a investițiilor patronate de ANIF atunci vii și cu personalul corespunzător astfel încât să asigure mentenanța și buna funcționare a investițiilor finalizate. Deci nu cred că în prezent este suficient fundamentată creșterea numărului de salariați de la ANIF”, a punctat Giugea.

  În urma votului din Comisia pentru Agricultură forma amendată a proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.225/2020 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii va merge la plen pentru votul final și apoi, dacă acesta este favorabil, la Președintele României pentru promulgare. Ulterior decizia trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.


  Te-ar mai putea interesa

  Rezultate alegeri europarlamentare 2024. Lista cu noii eurodeputați Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Furtuni puternice anunțate în aproape toate județele. Alertă de vreme severă de la ANM

  Ultimele știri

  Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis