• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Venituri suplimentare pentru fermierii români! Iată cum le poți obține

  agrointeligenta.ro -

  E greu să fii fermier dacă nu faci asta din pasiune – obstacole sunt la tot pasul, iar în spatele fiecărei satisfacții se află multe ore de muncă în condiții extrem de dificile. Și totuși, pasiunea nu este de ajuns. Pentru a reuși să te menții și să te dezvolți, este nevoie mai ales de bani și orice sursă în plus este binevenită. Practic, doar așa se poate construi o afacere care să meargă mai departe, către generațiile viitoare.

  Rămâne loc și de vești bune. Fermierii români au acum șansa de a obține venituri suplimentare prin vânzarea paielor de cereale. Oferta vine din partea Clariant, o companie elvețiană de tradiție, ce construiește lângă Craiova, în comuna Podari din județul Dolj, o fabrică de etanol celulozic la scară comercială unde materia primă este chiar aceasta: paiele de cereale! Nu mai puțin de 250.000 de tone vor fi necesare în fiecare an, pentru ca producția să meargă la capacitate maximă. Așadar, orice fermier poate deveni furnizor!

  Bani în plus, dar nu numai

  Care sunt avantajele colaborării cu Clariant? În primul rând, veniturile suplimentare sunt obținute în mod accesibil, pentru că paiele rezultă în mod firesc, în urma recoltării cerealelor. Apoi, vorbim despre flexibilitate: fermierii sunt cei care aleg suprafața contractată, dar și gradul de implicare în lanțul de aprovizionare al companiei. Asta înseamnă că se poate asigura simpla furnizare de paie, dar se poate opta și pentru alte servicii, precum balotarea, încărcarea, transportul și depozitarea. La final, este vorba despre mediu și despre acel gând către generațiile viitoare: recoltarea se face într-un mod sustenabil, rămânând suficientă masă vegetală pentru a fi încorporată în sol, iar prin curățarea câmpurilor se reduce și riscul transmiterii bolilor de la o cultură la alta.

  “Din 2018, atunci când am început să construim lanțul de aprovizionare pentru fabrica sunliquid® din Podari, ne-am dorit să venim în întâmpinarea fermierilor cu o ofertă atractivă, care să le dea încredere și stabilitate pe termen lung. Faptul că la ora actuală avem peste 300 de parteneri este un semnal încurajator. Îi invit pe toți cei interesați să ne contacteze și să afle mai multe despre beneficiile pe care le aduce colaborarea cu Clariant”, precizează Paul Popescu, Manager de achiziții materii prime și logistică în cadrul companiei.

  Experiența bună de lucru i-a convins pe unii furnizori să pună în joc mai multe resurse și, de la an la an, să aloce suprafețe de teren mai mari sau să preia și alte servicii față de cele contractate inițial. Iată că oportunități există și așteaptă să fie valorificate!

  Cum poți deveni partener Clariant?

  Echipa de achiziții materii prime și logistică este gata să ofere celor interesați toate informațiile necesare. Astfel, mai multe detalii despre oferta Clariant și oportunitățile de afaceri pot fi obținute la numărul de telefon 0720 067 001 sau pe www.clariant.com/dragi-fermieri.

  Bine de știut – colaborarea se realizează în baza unor contracte multianuale.

  Clariant construiește în prezent la Podari, lângă Craiova o fabrică la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole, pe baza tehnologiei sunliquid®, deținută de către companie. Odată devenită operațională, unitatea va prelucra anual aproximativ 250.000 tone de paie, pentru a produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi combinat cu ușurință în combustibilii convenționali, pentru a fi utilizat în infrastructura auto actuală.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Europarlamentarul Dan Motreanu: Mecanismul European de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, estimat să intre în vigoare în 2023 Fermieri, se anunță noi scumpiri la motorină! ARBIO: Terenul neproductiv ar trebui plantat cu culturi energetice

  Ultimele știri

  Ce se întâmplă cu evenimentele agricole de toamnă și iarnă? Decizia CNSU pentru desfășurarea manifestărilor! Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată!