• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Europarlamentarul Dan Motreanu: Mecanismul European de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, estimat să intre în vigoare în 2023

    Ramona Dascălu -

    Mecanism European de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon! Europarlamentarul Dan Motreanu susține că un mecanism de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, care cel mai probabil va taxa importurile realizate cu un grad ridicat de emisii în țări terțe, este estimat să între în vigoare din anul 2023. Acesta subliniază că tranziția către o economie verde a Uniunii Europene până în anul 2050 trebuie efectuată treptat pentru a menține un echilibru între protecția mediului și protecția locurilor de muncă și a competitivității industriilor UE.

    ”Dezbatere pe tema viitorului Mecanism European de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, la care am participat astăzi în grupul de lucru al #PPE. Subliniez că tranziția către o economie UE verde până în anul 2050 trebuie efectuată treptat, menținând echilibrul dintre protecția mediului și protecția locurilor de muncă și asigurând totodată, competitivitatea industriilor UE în raport cu cele externe, în special cu cele din China. Este responsabilitatea UE să se asigure că eforturile de reducere a emisiilor impuse întreprinderilor europene nu le condamnă la o concurență neloială din partea companiilor ce produc în țări mai puțin ambițioase climatic decât UE, dar ale căror produse ajung pe piața noastră internă. Din acest motiv, avem nevoie de un Mecanism de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon, estimat să între în vigoare din anul 2023, care cel mai probabil va taxa importurile realizate cu un grad ridicat de emisii în țări terțe”, arată europarlamentarul Dan Motreanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

    Potrivit europarlamentarului, ”obiectivele Mecanismului de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon sunt:

    Dan Motreanu explică și în ce sectoare se va aplica în primă fază acest mecanism de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon. ”Mecanismul se va aplica în prima faza importurilor a căror producție se caracterizează prin emisii de CO2 ridicate și care intră sub incidența Pieței europene a carbonului (ETS), precum cele din sectorul energetic, sectorul producător de ciment, oțel, aluminiu, sticlă, produse chimice și îngrășăminte și sectorul rafinării petrolului. În UE, aceste sectoare primesc o serie de alocări de certificate de emisii cu titlu gratuit în sistemul ETS cu scopul de a reduce riscul de relocare a emisiilor, respectiv a producției, în afara UE”, arată acesta.

    Acesta a mai precizat că la nivelul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European se dorește o abordare echilibrată în privința eliminării de certificate de emisii cu titlu gratuit. ”Parte a Green Deal, Comisia Europeană a anunțat revizuirea Directivei ETS și se preconizează o eliminare a certificatelor de emisii cu titlu gratuit. La nivelul Grupului PPE din Parlamentul European, susținem o abordare echilibrată în ceea ce privește eliminarea de certificate de emisii cu titlu gratuit, bazată pe studii de impact, pentru a asigura echilibrul dintre protecția mediului și protecția locurilor de muncă și pentru a garanta totodată, continuitatea și competitivitatea industriilor UE”, a concluzionat europarlamentarul român.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară Ce putem planta lângă sau sub un nuc

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!