• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ADN, noul concept de fertilizare lansat de Timac Agro România cu biostimulatori revoluționari!

  agrointeligenta.ro -

  Compania care a schimbat modul în care fermierii români văd fertilizarea culturilor – ca pe o nutriție a plantelor, nu doar ca pe o lucrare agricolă, vine pe piață cu o nouă gamă care își propune să schimbe și modul în care este abordată fertilizarea foliară. Compania Timac Agro, reprezentanta Grupului Roullier în România, lansează gama ADN – o serie de biostimulatori revoluționari care acționează după trei principii: Ameliorare, Destresarea plantelor și Nutriția lor.

  Timac Agro este probabil prima companie care a vorbit despre avantajele folosirii biostimulatorilor pentru cultura mare încă din anul 2006 când a ajuns în România, având o gama completă de biostimulatori, atât radiculari cât și vegetativi. Astăzi, după 14 ani, obiceiurile de fertilizare s-au schimbat, fermierii folosind mai eficient fertilizanții și în doze mai mari, uneori chiar prea mari raportat la consumul specific al plantelor. De aceea, CMI Roullier a dezvoltat o gamă nouă de biostimulatori, o gamă la care cetarea Grupului a lucrat de aproximativ 10 ani, împreună cu cele mai importante centre de cercetare și universități de prestigiu la nivel mondial, de exemplu Universitatea din CAEN și Institutul Național pentru Cercetări Agricole – INRAe din Franța, Centrul de cercetare Rothamsted din UK sau Universitarea din Navara din Spania.

  Rezultatul acestei munci titanice este azi confirmat și în România prin trecerea de la faza de omologare și prin alte multe testări în ultimii 2 ani la Stațiuni de Cercetare precum SCDA Lovrin, Universități Agronomice sau la Eurofins, care demonstrează eficiența produselor și în condițiile pedoclimatice din România. Astfel, Timac Agro România vine pe piață cu trei noi biostimulatori pentru cultura mare și o gamă pentru culturi speciale.

  Aceste game au fost dezvoltate cu scopul de a influența în mod semnificativ metabolismul plantelor în anumite faze vegetative acționând după trei principii: Ameliorare – Destresare – Nutriție, prescurtat ADN, fiecare gamă având acțiune asupra celor trei direcții cu accent mai mare pe una dintre ele.

  ASTELIS

  Produsul Astelis a fost dezvoltat de Grupul Roullier în colaborare cu cel mai vechi institut de cercetare privat din lume, Rothamsted, cu o experiență de mai mult de 150 ani în studiul tuturor parametrilor din culturile de păioase, această gamă a fost special concepută și dezvoltată doar pentru plantele monocotile, ingredintele active acționând specific pentru aceste plante.

  ”Nu este ceva care acționează la nivel general, cu siguranță va fi ceva unic pe piața biostimulatorilor la nivel mondial”, a spus Aurel Ghirca, director tehnic Timac Agro România.

  Astelis la culturile de păioase

  Astelis este un produs care se aplică în primele faze de vegetație, după stadiul de trei frunze și are actiune directă asupra procesului de înfrățire la cerealele păioase prin stimularea mugurilor dorminzi de pe nodul de înfrățire. Această stimulare are ca efect formarea mai multor frați și mai multor rădăcini nodale pe fiecare plantă și cel mai important formarea de frați viabili care vor face spice. Astelis acționeză pe cea mai importantă componentă a randamentului la culturile de păioase, și anume număr de spice/mp. Odată formați acești frați, sustinuți de un sistem radicular puternic și o fertilizare corespunzătoare coraborată cu condițiile pedoclimatice vor avea un impact important în creșterea productivității la cerealele păioase.

  Astelis la cultura de porumb porumb

  În cultura de porumb, Astelis se aplică în faza de 3-4 frunze și are acțiune asupra mugurilor care determină formarea numărului de rânduri de boabe pe știulete, o componentă importantă a randamentului, mai ales în fermele care fac producții mari, și care este legată de activitatea fiziologică a plantelor în stadiul de 4-6 frunze. Este vorba despre fotosinteză, asimilarea elementelor minerale, transportul și distribuția asimilatelor și nu în ultimul rând despre factorii de stres, ajutând astfel la maximizarea producțiilor.

  Pentru mai multe informații despre noua gamă de bistimulatori Timac Agro România, puteți lua direct legătura cu reprezentanții companiei. Datele de contact le găsiți aici: https://ro.timacagro.com/contactati-ne/


  Te-ar mai putea interesa

  Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi

  Ultimele știri

  Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobate de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut Surse APIA: Plata subvențiilor ANT de fapt nu a început! Legumele lui Ciprian Radu au avut hrană destulă datorită Kinactiv Root, de la Chemark