• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  ADN, noul concept de fertilizare lansat de Timac Agro România cu biostimulatori revoluționari!

  agrointeligenta.ro -

  Compania care a schimbat modul în care fermierii români văd fertilizarea culturilor – ca pe o nutriție a plantelor, nu doar ca pe o lucrare agricolă, vine pe piață cu o nouă gamă care își propune să schimbe și modul în care este abordată fertilizarea foliară. Compania Timac Agro, reprezentanta Grupului Roullier în România, lansează gama ADN – o serie de biostimulatori revoluționari care acționează după trei principii: Ameliorare, Destresarea plantelor și Nutriția lor.

  Timac Agro este probabil prima companie care a vorbit despre avantajele folosirii biostimulatorilor pentru cultura mare încă din anul 2006 când a ajuns în România, având o gama completă de biostimulatori, atât radiculari cât și vegetativi. Astăzi, după 14 ani, obiceiurile de fertilizare s-au schimbat, fermierii folosind mai eficient fertilizanții și în doze mai mari, uneori chiar prea mari raportat la consumul specific al plantelor. De aceea, CMI Roullier a dezvoltat o gamă nouă de biostimulatori, o gamă la care cetarea Grupului a lucrat de aproximativ 10 ani, împreună cu cele mai importante centre de cercetare și universități de prestigiu la nivel mondial, de exemplu Universitatea din CAEN și Institutul Național pentru Cercetări Agricole – INRAe din Franța, Centrul de cercetare Rothamsted din UK sau Universitarea din Navara din Spania.

  Rezultatul acestei munci titanice este azi confirmat și în România prin trecerea de la faza de omologare și prin alte multe testări în ultimii 2 ani la Stațiuni de Cercetare precum SCDA Lovrin, Universități Agronomice sau la Eurofins, care demonstrează eficiența produselor și în condițiile pedoclimatice din România. Astfel, Timac Agro România vine pe piață cu trei noi biostimulatori pentru cultura mare și o gamă pentru culturi speciale.

  Aceste game au fost dezvoltate cu scopul de a influența în mod semnificativ metabolismul plantelor în anumite faze vegetative acționând după trei principii: Ameliorare – Destresare – Nutriție, prescurtat ADN, fiecare gamă având acțiune asupra celor trei direcții cu accent mai mare pe una dintre ele.

  ASTELIS

  Produsul Astelis a fost dezvoltat de Grupul Roullier în colaborare cu cel mai vechi institut de cercetare privat din lume, Rothamsted, cu o experiență de mai mult de 150 ani în studiul tuturor parametrilor din culturile de păioase, această gamă a fost special concepută și dezvoltată doar pentru plantele monocotile, ingredintele active acționând specific pentru aceste plante.

  ”Nu este ceva care acționează la nivel general, cu siguranță va fi ceva unic pe piața biostimulatorilor la nivel mondial”, a spus Aurel Ghirca, director tehnic Timac Agro România.

  Astelis la culturile de păioase

  Astelis este un produs care se aplică în primele faze de vegetație, după stadiul de trei frunze și are actiune directă asupra procesului de înfrățire la cerealele păioase prin stimularea mugurilor dorminzi de pe nodul de înfrățire. Această stimulare are ca efect formarea mai multor frați și mai multor rădăcini nodale pe fiecare plantă și cel mai important formarea de frați viabili care vor face spice. Astelis acționeză pe cea mai importantă componentă a randamentului la culturile de păioase, și anume număr de spice/mp. Odată formați acești frați, sustinuți de un sistem radicular puternic și o fertilizare corespunzătoare coraborată cu condițiile pedoclimatice vor avea un impact important în creșterea productivității la cerealele păioase.

  Astelis la cultura de porumb porumb

  În cultura de porumb, Astelis se aplică în faza de 3-4 frunze și are acțiune asupra mugurilor care determină formarea numărului de rânduri de boabe pe știulete, o componentă importantă a randamentului, mai ales în fermele care fac producții mari, și care este legată de activitatea fiziologică a plantelor în stadiul de 4-6 frunze. Este vorba despre fotosinteză, asimilarea elementelor minerale, transportul și distribuția asimilatelor și nu în ultimul rând despre factorii de stres, ajutând astfel la maximizarea producțiilor.

  Pentru mai multe informații despre noua gamă de bistimulatori Timac Agro România, puteți lua direct legătura cu reprezentanții companiei. Datele de contact le găsiți aici: https://ro.timacagro.com/contactati-ne/


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Grâul de toamnă: condițiile pedoclimatice influențează producția! Soluția aleasă de un fermier din Gorj Soluțiile Ecofol pentru randamentul maxim al culturii de porumb! Noile tratamente Corteva derivate din surse naturale pentru semințe – utilizate pe mai mult de 10 milioane de hectare în Europa!

  Ultimele știri

  Imagini de coșmar la o stână: Lupii au ucis în plină zi 65 de mioare aflat pe pășune! Ce se întâmplă cu evenimentele agricole de toamnă și iarnă? Decizia CNSU pentru desfășurarea manifestărilor! Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă!