• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Comisia Europeană: Ar trebui folosită o cantitate de două ori mai mare de îngrășăminte pentru a asigura o cantitate suficientă de alimente până în 2050

    agrointeligenta.ro -

    Agricultura europenă trece printr-un impas, iar politicile actuale se contrazic cu strategiile pe care specialiştii le recomandă pentru creşterea producţiilor. Aşa reiese dintr-o comunicare făcută astăzi de Federaţia PRO AGRO, membră a COPA-COGECA.

    ”Un studiu recent al Comisiei Europene a arătat că ar trebui folosită o cantitate de două ori mai mare de îngrășăminte pentru a asigura o cantitate suficientă de alimente până în 2050. Cu toate acestea, UE a abolit utilizarea unui număr mare de produse fitosanitare, fără o bază științifică în acest sens, chiar și în circumstanțele în care nu existau soluții alternative, fapt care a dus la scăderi ale producției cu până la 30%”, se arată în comunicatul de presă.

    Luând cuvântul cu ocazia Conferinței „Feeding the world in 2050: Smart Use of Fertilisers” organizată de către Fertilizers Europe, Arnaud Petit, directorul departamentului Produse de bază și comerț din cadrul Copa-Cogeca, a declarat: „Agricultorii europeni au fost nevoiți să reducă cu 36% cantitatea de îngrășăminte utilizată. Acest lucru este inacceptabil. Agricultorii nu vor mai putea produce alimentele pe care și le doresc consumatorii europeni. Constatăm semne promițătoare în sectorul energetic, pe fondul utilizării de către anumiți agricultori a energiei regenerabile, de exemplu a biogazului, ca sursă de electricitate. Trebuie să lansăm o abordare similară și în ceea ce privește nutrimentele. Dacă dorim să facem față cererii alimentare tot mai mari la nivel mondial, trebuie să producem mai mult și mai bine, dând dovadă de mai mult spirit inovator la nivelul exploatației agricole”.

    În momentul de față, opt sute patruzeci și două de milioane de persoane se confruntă deja cu foamea cronică, iar cererea de produse alimentare este în creștere. ”Provocarea căreia trebuia să îi facem față este aceea de a produce mai multe alimente pe baza unei cantități mai mici de resurse, dând dovadă de eficiență și spirit inovator. Accesul la nutrimente este esențial”, se mai arată în comunicatul PRO AGRO.

    Studiiele preconizează o creștere cu 60% a cererii alimentare la nivel mondial până în 2050, context în care  Copa-Cogeca a atras atenţia că ”cele mai bune metode de a produce o cantitate mai mare de alimente folosind mai puține resurse”.

    COPA COGECA este forumul tutelar al PRO AGRO și una dintre cele mai mari şi mai active organizaţii în reprezentarea intereselor la Bruxelles. Organizația acoperă 25 de sectoare agricole și tratează probleme precum : viitorul PAC, negocieri comerciale, analize economice, probleme non-alimentare, implementarea reformei PAC, pieţele mărfurilor agricole, etc.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2025. Data la care începe depunerea cererilor pentru plata pe hectar și animale Mihaela Neagu, Fabrica de zahăr Luduș: Am încheiat cea mai grea campanie de recoltare a sfeclei de zahăr Calendar AFIR 2025. Primele fonduri UE din acest an: procesare, micii fermieri și fermierii peste 40 de ani

    Ultimele știri

    Fermierul Neculai Dulceanu renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro” Oierii, decizie tranșantă: Ori plafon de minim 50 de femele la ajutorul de 50 euro/cap, ori NIMIC! Prețurile la îngrășăminte continuă să crească și în februarie. Ureea, vândută cu 530 euro/tonă în Europa