• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Trei hibrizi de porumb FAO 350-370 care au avut rezultate bune chiar și în condiții de secetă

  Adrian Radu -

  Porumbul este a treia cultură cea mai răspândită la nivel mondial, iar în țara noastra, acesta se cultivă pe mai mult de 2 milioane de hectare, suprafața rămânând constantă în jurul cifrei de 2,4 – 2,6 milioane de hectare în fiecare an. În 2014, România a fost al 2-lea cel mai mare producător de porumb din Europa, după Franța, cu o producție medie pe ha (la nivel național) de 4.770 kg!

  Aceste detalii statistice ne întăresc convingerea că România este unul dintre principalii producători de porumb și menținerea noastră în această poziție fruntașă este legată de obținerea unor producții medii anuale mari și constante.

  Cea mai cultivată grupă de maturitate de porumb din țara noastră este grupa FAO 350-400! Hibrizii incluși în această maturitate sunt cunoscuți ca semi-timpurii și au dovedit prin rezultatele obținute că sunt cei mai buni, atât ca producție pe hectar, cât și ca adaptabilitate la diferitele condiții pedoclimatice existente în principalele zone de cultură ale porumbului din țara noastră.

  Donau Saat are hibrizi foarte buni în această grupă de maturitate, hibrizi care înregistrează nu doar rezultate bune, dar mai ales constante an de an. Pornim așadar de la ESTEVIO, grupa FAO 350, un hibrid NOU inclus în lista celor cultivați în România și continuând cu DOBROTO, grupa FAO 360, hibrid deja consacrat în zone largi de cultură, ajungem la ARTENYO, grupa FAO 370, hibrid care a confirmat la rându-i în toate zonele unde este cultivat.

  Hibridul de porumb ESTEVIO

  ESTEVIO este un hibrid de porumb de generație nouă, în plină dezvoltare în portofoliul DONAU SAAT, care și-a demonstrat valoarea în testările realizate atât în rețeaua proprie Donau Saat, cât și cea de testare oficială.

  ESTEVIO este destinat producției de boabe, prezintă o bună adaptabilitate și reacționează foarte bine la densități sporite la semănat, cu 5 – 10% mai mari față de cele uzuale pentru cultura porumbului.

  Hibridul de porumb Dobroto

  DOBROTO este un hibrid deja consacrat, fiind cultivat pe suprafețe extinse, în special în zonele din centru-sud ale țării: Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, dar și în cele din centrul țării: Alba, Sibiu, Brașov, precum și în sud est: Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău.

  DOBROTO este un hibrid robust, rustic, cu toleranță crescută la condițiile de stres, în special seceta, care NU TE LASĂ LA GREU! Detalii suplimentare, opinii și rezultate, găsiți pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.

  Hibridul de porumb ARTENYO

  ARTENYO este hibridul care începe să-și însușească numeroase rezultate foarte bune de producție!

  ARTENYO este un hibrid pretabil tehnologiei intensive de cultură, care răsplătește prin producție, toate verigile tehnologice aplicate la timp și conform recomandărilor. Se caracterizează printr-o toleranță bună la căderea plantelor, un caracter stay green pronunțat și un știulete foarte bine dezvoltat, cu 16-20 rânduri de boabe și 36 -40 boabe pe rând. ARTENYO a devenit foarte cunoscut în zone importante de cultură din Moldova, județe ca Iași, Neamț, Bacău, precum și în cele din sud: Călărași, Ialomița, Giurgiu, Teleorman.

  Mai jos găsiți un grafic comparativ între acești 3 hibrizi semitimpurii de porumb, recomandați în cultură:

  Toți acești hibrizi sunt disponibili în ofertele distribuitorilor naţionali şi locali parteneri ai Donau Saat.

  Mai multe detalii puteți regăsi la www.binealegibineculegi.ro

  Te-ar mai putea interesa

  Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Documentul obligatoriu pentru subvențiile APIA din acest an

  Ultimele știri

  Hibridul de porumb Olt, potrivit pentru toate regiunile României AgroChatGPT – oportunitate pentru Universități și Companii din agricultură de a inova și a colabora Modelul TRANSAVIA „de la Bob la Furculiță și Înapoi” – premiat pentru Inovație în Sustenabilitate