• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ionel Arion, președinte Pro Agro: Claudiu Frânc nu știa că semnează și pentru ridicarea plafonului SCZ!

    Vlad Macovei -

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO continuă seria dezvălurilor din ședința Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), în care Claudiu Frânc a fost silit să își dea demisia din funcția de președinte FCBR.

    Dacă în primul episod, pe care îl puteți citi, AICI, v-am prezentat o parte din declarațiile făcute de Dorel Secară, consilierul ministrului Agriculturii, acum este rândul lui Ionel Arion, președintele Federației Naționale Pro Agro să facă afirmații incendiare. Două sunt momentele importante, pe care vi le prezentăm în stenogramă, și anume: declarația lui Arion că Frânc nu știa că semnează propunerea de ridicare a plafonului la SCZ vacă de lapte și modul în care Dorel Secară îl pune la punct pe Arion, un lider al mediului asociativ din agricultură.

    Menționăm că înregistrarea integrală este atașată acestui text. Am încercat să obținem un punct de vedere de la Ionel Arion încă de săptămâna trecută dar, deși inițial ne-a asigurat că îl vom primi, președintele Pro Agro nu a răspuns solicitării noastre.

    Ionel Arion: Sunt singura persoană care a participat la toate cele cinci întâlniri, domnul Frânc nu a fost la una, domnul Secară nu a fost la două, ceea ce nu stiu dânșii și stiu doar eu cu încă o persoană, este că observații privind SCZ 2021-2022, bovine de lapte cu ridicarea plafonului, acest paragraf a fost introdus pe această hârtie și aceasta nu este semnată de domnul Frânc, a fost introdus în Ministerul Agriculturii în biroul secretarului de stat, ultima hârtie pe care domnul Frânc a văzut-o… Nu vreau să iau apărarea la nimeni, am venit și apăr FCBR ca membru Pro Agro, atât eu ca și președinte cât și Pro Agro poate lucra cu orice altă persoană înafara domnului Frânc, ce s-a întâmplat de-a lungul timpului am vorbit și cu domnul Secară și cu domnul Iacob Boca de foarte multe ori.

    A fost introdus pe această hârtie în Ministerul Agriculturii, a fost semnată în Ministerul Agriculturii lângă mine, eu am pus hârtia în față să o semneze, nu scuză cu nimic ceea ce s-a întâmplat, nici domnul Frânc nu are vină, poate o vină am eu pentru că am acceptat să fie introdus acest paragraf și nu i-am spus-o până acum domnului Frânc și nu știe, vreau să confirm că tot ce a spus domnul Secară mai puțin cu acele atacuri pe care eu nu le-am susținut și nu le știu, nu le cunosc, mi-a spus aici, tot ce a susținut domnul Secară că s-a discutat, s-a discutat, tot ce a susținut domnul Frânc a fost discutat și a susținut același lucru.
    …………..
    La întâlnirea de la Afumați, au fost și alte organizații decât cele din Pro Agro, la fel a existat o înțelegere mutuală cu mult înainte de a ajunge noi acolo, ceea ce a spus domnul Frânc azi aici, a reiterat cuvânt cu cuvânt ce spun eu acum, nu am rămas până la sfârșitul întâlnirii, acolo s-a semnat această hârtie unde domnul Frânc era plecat la ANSVSA, de aceea lipsește după această hârtie semnătura dumnealui.

    La Ministerul Agriculturii s-a rescris hârtia, s-a pus antetul lui Pro Agro pe ea și s-a adus să se semneze în timpul ședinței, nu aș vrea să se supere domnul Secară pe mine, însă cel care a dus la toată problema asta de aici este domnul Secară,a avut atâta emoție în discursul dumnealui încât aproape ar fi vrut ceilalți să îl bată pe domnul Secară, emoția pe care a avut-o domnul Secară atunci a fost ieșită din comun, am rămas în Ministerul Agriculturii, îmi pare rău că domnul Secară a plecat.

    Am rămas pe holul Ministerului Agriculturii încă 20 minute cu trei persoane, acele persoane venind fară mașini acolo, au trebuit să plece cu mine înapoi că să își ia mașinile de la întâlnirea de la Afumați, pe drum spre parcare m-au abandonat, s-au dus au avut o întâlnire de taină, unul dintre ei ca să radă a pus mana pe telefon și a sunat: ”Băi,dacă îți facem o ofertă vii de mâine cu noi?” Pur și simplu să râdă… Nu știu ce s-a discutat că nu mi-au spus tot ce s-a întâmplat acolo, numai că domnul Frânc m-a sunat și îmi spune: ”Uite, mă, cum vor ăștia să râdă de mine. Da, am spus o gluma față de Dorel că de mâine mă las și mă duc în altă parte.” Dimineața la prima oră mă sună domnul Secară care îmi spune: ”Măi domnul Arion, uite ce s-a întâmplat…”. La care am răspuns: “Domnul Secară nu știu ce s-a întâmplat dar pot să aflu, o să sun o persoană care a participat la întâlnire să vedem dacă este așa sau nu”.
    ………..
    Fermier: Cer retragerea din Pro Agro a federației, eu am propunerea de a ne retrage, este un dezastru pentru fermieri și spun de ce, noi vom susține plafonarea cei mici și pus cap la cap suntem terminați, cărțile le fac alții pentru noi, am participat și în 2012 pentru 2014-2020… Eu atât am avut de spus, vă asumați chestia asta?
    Ionel Arion: Îmi asum.
    Fermier: Ați făcut-o pe la spate, față de domnul Frânc și față de domnul Secară.
    Ionel Arion: Îmi asum documentul ca atare, prima semnătură este semnătura mea, îmi asum documentul ca atare ca președinte al organizației, nu îmi asum discursul unuia sau altuia.
    ……….
    Dorel SECARĂ, către Ionel Arion: Ceea ce faceți dvs. Acum (referire la Ionel Arion, n.r.) este un lucru mârșav, luați asupra dvs un lucru care nu l-ați făcut, ca să îl salvați pe Frânc, vă rog să luați loc că nu se ceartă nimeni, v-ați spus punctul de vedere, ajunge, că deja ați intrat în sfera manipulării, cum de fapt suntem obișnuiți în Pro Agro asta e problema, eu spun întotdeauna ceea ce gândesc, nu am nici un interes personal, eu nu stau pentru 5.000 lei, stau ca să ajut fermierii de acolo și nu vreau nimic.
    Iacob BOCA, președinte interimar FCBR, către Ionel Arion: Luați loc și ascultați-ne până la capăt, că o să fie ceartă nu aș vrea să fie ceartă, noi vrem ca banii oierilor și văcarilor să nu plece la aia șmecherii.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului