• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Investiții care cresc productivitatea unei ferme

  Roxana Dobre -

  Agricultura de precizie și soluțiile digitale în agricultură pot crește veniturile fermierilor, cu 50%, până la 100%. Pe lângă îmbunătățirea rentabilității și productivității unei ferme, există și posibilitatea de a monitoriza toate activitățile de pe câmp dintr-o locație centrală, iar acest lucru simplifică mult munca pe teren.

  Soluțiile digitale sunt singurele instrumente care pot crește profitabilitatea fermei într-un timp scurt

  Digitalizarea agriculturii aduce beneficii în primul rând pentru fermieri, deoarece previne pierderea triplă din cursul anului, înainte și după recoltare. Cu ajutorul soluțiilor digitale, câștigurile pot crește între 50 și 100%.

  Prima etapă are loc în timpul planificării producției și implică pierderi de îngrășăminte și produse de protecție a culturilor. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că fermierii nu dispun de date precise privind calitatea solului și nevoile reale ale culturilor, pentru a calcula în mod optim datele necesare. În această etapă, utilizarea software-ului de gestionare a fermei poate reduce pierderile cu până la 30%.

  Ȋn a doua etapă a producției agricole, cea mai mare provocare a fermierilor este evaluarea momentului în care trebuie aplicate practicile agrotehnice. În această fază, fermierii au pierderi între 20 și 40% din randament, în fiecare an. Un software de gestionare a fermei, cum este AGRIVI, monitorizează condițiile meteorologice și alți factori și avertizează utilizatorii atunci când se confruntă cu riscuri precum vremea rea, dăunători și boli. Din această cauză, fermierii își pot ajusta rapid planurile și pot lua decizii pe baza faptelor și a situației din câmp, în timp real.

  În perioada de după recoltare, fermierii pierd în timpul vânzării produselor. Tot mai mulți comercianți și consumatori finali solicită rapoarte de trasabilitate care trebuie să includă date precum valoarea nutrițională a produselor, modul în care au fost cultivate și tratate sau din ce domeniu provin. Informațiile exacte pot fi oferite doar de fermierii care folosesc platforme digitale în procesul lor de producție și, pe de altă parte, oferă clienților garanția că merită să plătească mai mult.

  În era digitală, gestionarea unei ferme, fără urmărirea tuturor activităților, este ca și cum ai conduce o mașină legat la ochi. Avantajele pe care un software de gestionare a fermei le aduce sunt recunoscute de fermierii din întreaga lume și există o cerere tot mai mare pentru soluții precum cele de la AGRIVI. Un software de gestionare a fermei ajută la preluarea controlului complet asupra activităților agricole, dar și la analiza tuturor ȋncasărilor și cheltuielilor, astfel încât un fermier să-și poată identifica punctele slabe și să aducă îmbunătățirile corespunzătoare, ȋn timp util.

  În timp ce investițiile tradiționale în echipamente agricole aduc ROI în 7-10 ani, platforma AGRIVI de gestionare a fermei aduce ROI începând cu primul sezon operațional. În întreaga lume, există fermieri care și-au crescut rentabilitatea afacerii cu peste 100%, cu ajutorul acestei soluții. Fermierii români pot beneficia, de asemenea, de utilizarea software-ului AGRIVI, acesta fiind disponibil și în limba română.

  AGRIVI este una dintre cele mai importante companii din industria de software de gestionare a fermelor la nivel mondial și are o bază de date cu cele mai bune practici pentru peste 200 de culturi – fructe, legume, cereale și alte plante.


  Te-ar mai putea interesa

  Rezultate alegeri europarlamentare 2024. Lista cu noii eurodeputați Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină

  Ultimele știri

  Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis