• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Investiții care cresc productivitatea unei ferme

    Roxana Dobre -

    Agricultura de precizie și soluțiile digitale în agricultură pot crește veniturile fermierilor, cu 50%, până la 100%. Pe lângă îmbunătățirea rentabilității și productivității unei ferme, există și posibilitatea de a monitoriza toate activitățile de pe câmp dintr-o locație centrală, iar acest lucru simplifică mult munca pe teren.

    Soluțiile digitale sunt singurele instrumente care pot crește profitabilitatea fermei într-un timp scurt

    Digitalizarea agriculturii aduce beneficii în primul rând pentru fermieri, deoarece previne pierderea triplă din cursul anului, înainte și după recoltare. Cu ajutorul soluțiilor digitale, câștigurile pot crește între 50 și 100%.

    Prima etapă are loc în timpul planificării producției și implică pierderi de îngrășăminte și produse de protecție a culturilor. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că fermierii nu dispun de date precise privind calitatea solului și nevoile reale ale culturilor, pentru a calcula în mod optim datele necesare. În această etapă, utilizarea software-ului de gestionare a fermei poate reduce pierderile cu până la 30%.

    Ȋn a doua etapă a producției agricole, cea mai mare provocare a fermierilor este evaluarea momentului în care trebuie aplicate practicile agrotehnice. În această fază, fermierii au pierderi între 20 și 40% din randament, în fiecare an. Un software de gestionare a fermei, cum este AGRIVI, monitorizează condițiile meteorologice și alți factori și avertizează utilizatorii atunci când se confruntă cu riscuri precum vremea rea, dăunători și boli. Din această cauză, fermierii își pot ajusta rapid planurile și pot lua decizii pe baza faptelor și a situației din câmp, în timp real.

    În perioada de după recoltare, fermierii pierd în timpul vânzării produselor. Tot mai mulți comercianți și consumatori finali solicită rapoarte de trasabilitate care trebuie să includă date precum valoarea nutrițională a produselor, modul în care au fost cultivate și tratate sau din ce domeniu provin. Informațiile exacte pot fi oferite doar de fermierii care folosesc platforme digitale în procesul lor de producție și, pe de altă parte, oferă clienților garanția că merită să plătească mai mult.

    În era digitală, gestionarea unei ferme, fără urmărirea tuturor activităților, este ca și cum ai conduce o mașină legat la ochi. Avantajele pe care un software de gestionare a fermei le aduce sunt recunoscute de fermierii din întreaga lume și există o cerere tot mai mare pentru soluții precum cele de la AGRIVI. Un software de gestionare a fermei ajută la preluarea controlului complet asupra activităților agricole, dar și la analiza tuturor ȋncasărilor și cheltuielilor, astfel încât un fermier să-și poată identifica punctele slabe și să aducă îmbunătățirile corespunzătoare, ȋn timp util.

    În timp ce investițiile tradiționale în echipamente agricole aduc ROI în 7-10 ani, platforma AGRIVI de gestionare a fermei aduce ROI începând cu primul sezon operațional. În întreaga lume, există fermieri care și-au crescut rentabilitatea afacerii cu peste 100%, cu ajutorul acestei soluții. Fermierii români pot beneficia, de asemenea, de utilizarea software-ului AGRIVI, acesta fiind disponibil și în limba română.

    AGRIVI este una dintre cele mai importante companii din industria de software de gestionare a fermelor la nivel mondial și are o bază de date cu cele mai bune practici pentru peste 200 de culturi – fructe, legume, cereale și alte plante.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!