• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, în vizită la ferma lui Daniel Botănoiu!

    Roxana Dobre -

    Petre Daea, fost ministru al agriculturii din guvernarea PSD, în vizită la ferma lui Daniel Botănoiu, fost secretar de stat cu care a făcut echipă șeful de la agricultură. Daea a făcut publice pe pagina personală de Facebook mai multe fotografii din ferma fostului secretar de stat, cel care acum se ocupă și de agricultură.

    ”O zi de lucru în câmpul preocupărilor! În dorința de a vedea, cu interesul de a cunoaște și de a fi alături de cei care nu țin seama de vreme, am ieșit în câmpul lucrat de un valoros specialist cu care am împărțit misiunea grea de la Ministerul Agriculturii, punându-ne tot timpul în sprijinul oamenilor, care, prin dragostea de pământ, au scos la suprafață rodul acestuia. Ca întotdeauna și astăzi se poate confirma faptul că tehnologia de cultura impune, prin rigoare, mult efort și cheltuieli mari, cu gândul că rezultatul muncii va fi răsplătit”, a povestit Daea în mediul online.

    Fostul ministru a dezvăluit că în discuția de la fața locului și din imaginile de pe câmp a putut constata o dată în plus că succesul în agricultură nu poate fi garantat. ”Pe drumul căutării lui te întâlnești cu dragostea de meserie la cei ce au ales să se dedice acestui domeniu. La Ciolpani, la colegul Daniel Botănoiu am văzut și împlinirea muncii, dar și regretul că succesul nu a fost pe deplin în anul agricol 2020-2021. Dovleceii și pepenii, înghețați pe câmp, sunt proba regretului că aici și în alte multe locuri, bravii noștri fermieri nu pot să-și valorifice în întregime producția obținută cu mari eforturi și atât de mult dorită de consumatorii români”, a mai subliniat fostul demnitar.

    Cultura de salată verde în solarul lui Daniel Botănoiu

    Daea propune înființarea unei rețele comerciale românești 

    Petre Daea spune că soluția pentru a evita situațiile în care fermierii rămân cu legumele în câmp este organizarea unei rețele comerciale românești pentru valorificarea în întregime a produselor obținute de fiecare producător agricol.

    ”Operaționalizarea Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, prevăzută în programul de guvernare, recent aprobat de Parlament, este primul pas în această direcție. Avem amândoi convingerea ca Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii, va continua ceea ce s-a întrerupt și va da speranță drumului început cu câțiva ani în urmă”, a arătat fostul ministrul.

    Acesta a făcut referire în postarea sa și la eșecul pe care l-a înregistrat Adrian Oros cât a fost ministru al agriculturii amintind despre sumele pierdute pentru MADR la rectificarea bugetară.

    ”Cele 2,3 miliarde lei luate la rectificarea bugetară de la Ministerul Agriculturii nu justifică motivele invocate de ministrul Adrian Oros la depunerea demisiei când citez „29 sept 2021 azi îmi voi depune demisia. Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă”. În fapt, o execuție bugetară de 60 % din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii pentru anul 2021 și de 43 % la ANIF, demonstrează o abandonare condamnabilă a misiunii încredințată prin depunerea jurământului la investitura în funcție. O asemenea execuție bugetară este fără precedent! Urmările unui asemenea management ne vor costa, din nefericire, mulți ani de aici încolo. Păcat! Rușinos!”, a conchis Petre Daea.


    Te-ar mai putea interesa

    Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură