• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BASF – noi proiecte pentru o agricultură durabilă. Compania continuă investiția în cercetarea și dezvoltarea inovațiilor agricole!

    Roxana Dobre -

    BASF își consolidează activitățile de cercetare și dezvoltare (R&D) pentru inovații agricole durabile, ajutând fermierii să depășească provocările economice și de mediu și satisfăcând cererea consumatorilor de alimente bio. Odată cu lansarea soluțiilor, pe parcursul următorului deceniu, gama de proiecte inovatoare va susține obiectivul companiei de a crește anual cota de vânzări a soluțiilor agricole durabile cu 7%.

    Până în 2030, peste 30 de proiecte majore de cercetare și dezvoltare vor completa oferta de semințe și produse de tratare a semințelor a BASF, de soluții chimice și biologice, precum și de servicii digitale. Acest lucru va duce proiectele de inovație la un potențial estimat de vânzări de peste 7,5 miliarde euro. În 2020, BASF a investit 840 milioane euro în cercetare și în dezvoltarea diviziei de soluții agricole, investiția reprezentând în jur de 11% din vânzările segmentului. În 2021, compania va continua să investească în cercetarea și dezvoltarea inovațiilor agricole la un nivel ridicat.

    „BASF este lider în soluții pentru o agricultură durabilă. Pe lângă dezvoltarea inovațiilor, oferim și o ofertă conectată, combinând produse eficiente, precum și noi tehnologii și servicii, adaptate nevoilor clienților și diferitelor sisteme de cultură din întreaga lume”, a declarat Vincent Gros, președintele diviziei Agricultural Solutions BASF.

    BASF s-a angajat să atingă obiective ambițioase de durabilitate până în 2030: pe lângă creșterea ponderii anuale a vânzărilor de soluții agricole durabile, fermierii vor fi sprijiniți în reducerea emisiilor de CO2 cu până la 30% pe tonă de cultură produsă. În plus, compania se străduiește să aplice cumulativ tehnologiile digitale pe mai mult de 400 de milioane de hectare de teren agricol până în 2030, continuând totodată să asigure utilizarea în siguranță a produselor sale. BASF își menține angajamentul de a dezvolta soluții care să conducă la transformarea benefică a sistemului alimentar agricol.

    „Sustenabilitatea este integrată în întregul nostru proces de cercetare și dezvoltare. Ea este cea care ne arată drumul în ceea ce privește dezvoltarea inovațiilor care susțin fermierii să producă mai mult și mai bine, conservând în același timp resursele naturale”, a subliniat Gros.

    Ofertă conectată pentru agricultură productivă și ecologică

    Până în 2050, fermierii vor trebui să hrănească aproximativ 9,7 miliarde de oameni, fapt care impune o creștere a productivității de până la 50%. Digitalizarea poate contribui substanțial la aceasta. Prin urmare, compania promovează tehnologiile digitale alături de celelalte inovații, în întregul său portofoliu. Această combinație permite fermierilor să obțină o productivitate mai bună pe terenurile arabile existente, sprijinind în același timp și conservarea biodiversității.

    Pentru a afla mai multe despre proiectele de inovație BASF în agricultură, vă rugăm să vizitați site-ul nostru de inovare www.AgInnovation.basf.com.

    BASF a dezvoltat metoda Sustainable Solution Steering pentru a spori durabilitatea portofoliului său. Această evaluare voluntară este unică în industria chimică și este controlată independent de terți. Până la sfârșitul anului de afaceri 2020, compania a efectuat analize și evaluări de durabilitate pentru 98,4% din portofoliul său relevant de peste 57.000 de aplicații specifice de produse. Clasificarea transparentă a produselor permite BASF să le îmbunătățească în mod sistematic și să dezvolte durabilitatea portofoliului său. Produsele care aduc o contribuție substanțială la sustenabilitatea în lanțul valoric sunt Accelerators, care se vor ridica la 22 miliarde EUR în vânzările Grupului BASF până în 2025.

    Divizia Agricultural Solutions BASF își evaluează în mod transparent întregul portofoliu de produse în raport cu criterii de durabilitate clar definite. Prin integrarea criteriilor de sustenabilitate auditate de lider industrial și terță parte într-un stadiu incipient al procesului său de cercetare și dezvoltare, divizia direcționează continuu cercetarea și dezvoltarea către un portofoliu din ce în ce mai durabil. Mai multe informații pot fi găsite aici.

    Despre divizia de soluții agricole BASF

    Cu o populație în creștere rapidă, lumea devine din ce în ce mai dependentă de capacitatea noastră de a dezvolta o agricultură sustenabilă și de a păstra un mediu sănătos. Colaborând cu agricultori, profesioniști în agricultură, experți în managementul dăunătorilor și alții, ne asumăm să contribuim la acest lucru. De aceea, investim în cercetare și dezvoltare și într-un portofoliu complex, inclusiv de semințe și trăsături genetice, soluții chimice și biologice pentru protecția culturilor, gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor și agricultura digitală. Cu echipe de experți în laboratoare, pe câmp, la birou și în unitățile de producție, conectăm gândirea inovatoare și activitatea practică de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care funcționează – pentru agricultori, societate și planetă. În 2020, divizia noastră a generat vânzări de 7,66 miliarde de euro. Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

    Despre BASF

    În cadrul BASF, dezvoltăm chimia viitorului. Noi îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 110.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în şase segmente: Produse Chimice, Materiale, Soluţii Industriale, Tehnologia Suprafeţelor, Nutriţie şi Îngrijire şi Soluţii pentru Agricultură. BASF a generat o cifră de afaceri de aproximativ 59 miliarde euro în 2020. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursa din Frankfurt (BAS) şi ca American Depositary Receipts (BASFY) în SUA. Puteţi afla mai multe informaţii, accesând www.basf.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență