• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Anunțul meteorologilor pentru ultimele zile din luna martie

  Angelica Lefter -

  Vreme capricioasă în țară la final de lună martie! După ce s-a mai încălzit pe alocuri, meteorologii anunță din nou scăderea temperaturilor, mai ales în regiunile sudice. Vor fi ploi slabe și ninsori la munte.

  Începând de astăzi, luni – 29 martie, vremea se va răci în regiunile sudice şi sud-estice, iar în cea mai mare parte a ţării se vor înregistra valori termice uşor sub normele climatologice.

  În nord-vestul, nordul şi centrul ţării, nebulozitatea va fi în general persistentă şi, pe arii restrânse, se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană, local precipitaţii mixte.

  În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, cu o probabilitate mai ridicată în Muntenia şi Dobrogea, îndeosebi după-amiaza şi seara, pe alocuri se vor semnala averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special ziua, în est şi în extremitatea de sud-vest, precum şi la munte.

  Potrivit Administrației Național de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7 grade în Dealurile de Vest.

  Ceața își va face simțită prezența pe arii restrânse, iar în depresiunile intramontane vor mai fi condiţii de brumă.

  În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

  Vremea se răcește și mai mult, marți – 30 martie, când temperaturile vor fi mai scăzute decât normal.

  Meteorologii anunță că cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi ploi de scurtă durată, în special în jumătatea estică. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar seara şi noaptea în partea de sud-est a teritoriului vor fi posibile averse de măzăriche.

  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în regiunile sud-estice -în special pe litoral şi în deltă.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 14 grade, uşor mai ridicate în sud-vest, iar minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 6 grade, mai mici în depresiunile intramontane, până la -4 grade. Spre finalul intervalului, vor fi condiţii de brumă în centru şi în nord-est.  În Capitală, temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

  Miercuri – 31 martie, în ultima zi a lunii, vremea se va menţine mai rece decât normal pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a ţării.

  Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 15 grade, iar cele minime între -8 grade în depresiunile intramontane şi 5…6 grade în Dealurile de Vest.

  Cerul va fi parţial noros, vor fi ploi slabe local în Dobrogea şi izolat şi trecător în celelalte regiuni, iar la altitudini mari la munte vor fi posibile precipitaţii mixte.

  Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în regiunile sud-estice, cu viteze mai mari, de până la 55…60 km/h, în Dobrogea şi izolat în zona montană înaltă.  Dimineața se va semnala pe arii restrânse ceaţă şi izolat, în centru, în est şi în dealurile sudice, se va produce brumă.

  În Bucureşti va fi frig, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută la periferie.


  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM! Furtuni, vijelii și căderi de grindină – astăzi și mâine în mai multe județe! ANM: Graficul ploilor pentru următoarele 14 zile Grindina a făcut prăpăd! Fermier: ”În 20 de ani de agricultură nu am văzut așa ceva!”

  Ultimele știri

  Avans subvenții 2022. Șeful APIA a anunțat când ajung primii bani în conturi Producția utilajelor agricole Fendt a fost reluată după atacul cibernetic din 5 mai Guvernatorul Băncii Angliei anunță o creștere ”apocaliptică” a prețurilor la alimente