Soluție cu drojdie pentru stimularea răsadurilor
Ramona Dascălu -Soluție naturală cu drojdie pentru răsadurile de legume, mai exact pentru a ajuta răsadurile să aibă rădăcini puternice. Pentru a accelera dezvoltarea răsadurilor, acestea pot fi stimulate prin intermediul unor soluții naturale, care permit rădăcinilor plantelor să asimileze rapid micro și macroelemente. O astfel de formulă organică, complet naturală, o puteți prepara foarte ușor în gospodărie.
Din ce se prepară soluția cu drojdie pentru răsaduri
Pentru a obține o soluție naturală pentru accelerarea răsadurilor este nevoie doar de trei ingrediente:
- apă caldă – 3 litri;
- drojdie de panificație presată – 10 gr .;
- zahăr – 1 lingură
Drojdia activează microorganismele din sol, forțându-le să proceseze mai rapid materia organică și, de asemenea, crește concentrația de dioxid de carbon din sol. Toate acestea permit rădăcinilor plantelor să asimileze rapid micro și macro elemente, lucru care conduce la o creștere mai rapidă a răsadurilor.
Soluția cu drojdie pentru creșterea răsadurilor – preparare
Cele 1o grame de drojdie de panificație presată se dizolvă în 0,5 litri de apă caldă și se adaugă lingura de zahăr. Totul se amestecă și se lasă așa timp de 2 ore. În acest timp, drojdia se activează și începe să asimileze zahărul.
După ce au trecut cele două ore, se amestecă acel concentrat cu restul de 2,5 litri de apă încălzită.
Cum se aplică soluția cu drojdie pe răsaduri
Soluția cu drojdie pentru răsaduri este indicat ca soluția să se aplice de două ori. Prima dată se aplică înainte de a repica răsadurile, când apare pe acestea a doua pereche de frunze. Se udă mai întâi patul germinativ, de obicei cu apă, apoi se toarnă o lingură de soluție sub răsadul propriu-zis. De asemenea, se poate administra soluția cu o seringă de 5 ml sub plantă.
Al doilea tratament se realizează la 7 zile după plantarea răsadurilor.
Este indicat ca soluția pe bază de drojdie să se utilizeze imediat după preparare.
Tratamentul cu drojdie pentru răsaduri funcționează foarte bine pe roșii întrucât nu suprasaturează solul.