• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ferme de vânzare: Cine vinde teren agricol, unde și cu cât

    agrointeligenta.ro -

    Începutul de an i-a făcut pe mulți antreprenori din agribusiness să ia în calcul fie o extindere a afacerii, fie abandonarea ei. Din diferite motive, mai mulți proprietari de ferme agricole și de teren agricol au decis să își scoată proprietățile la vânzare. O oportunitate bună pentru cei care vor să facă investiții în agricultură în 2014, multe dintre ofertele de piață fiind afaceri agricole la cheie care pot produce profit din primul an.

    Agrointeligența a studiat ofertele de vânzare intrate pe piață în luna ianuarie și vi le prezintă pe cele mai interesante.

    800 de hectare în Timiș

    Una dintre cele mai mari suprafețe comasate de teren arabil, scoasă la vânzare, este o fermă de 800 de hectare din județul Timiș. Pământul vine ”la pachet” cu ”utilaje, casă de locuit. Terenul este compact, acces pe drum asfaltat”. Tranzacția este intermediată de o agenție care aplică un comision de 3%  și impune condiții pentru vizionarea proprietății: ”semnarea contractului între agenție și potențialul cumpărător, cu condițiile specificate în contractul de intermediere cumpărare; mandat de reprezentare din partea potențialului cumpărător pentru consultant (partener de afaceri); scrisoare de intenție; scrisoare de bonitate bancară”. Negocierea prețului se face direct între vânzător și cumpărător.

    afacere agricola de vanzare

    Fermă de bovine de 66.000 de metri pătrați

    Pe un site de anunțuri agricole, la finele lunii ianuarie, a apărut o ofertă de vânzare pentru o mare afacere în agricultură. Este vorba de o fermă întinsă pe 66.000 de metri pătrați, localizată la 70 de kilometri de Capitală, în apropierea autostrăzii. Ferma este autorizată pentru import-export de bovine (fermă de carantină), laudă proprietarul marfa. ”Ferma are o capacitate de 3.000 capete bovine (se poate folosi și pentru creșterea caprinelor, ovinelor sau cabalinelor), este dotată cu : clădire birouri, filtru sanitar pentru intrarea în fermă a personalului, filtru auto, 10 grajduri recent renovate, magazie pentru furaje, rețea proprie de alimentare cu apă, rețea internă dă canalizare-fose vidanjabile”, se arată în anunț. Suma cerută nu este publică.

    ferma de vaci de lapteAltă fermă de vaci se vinde în Dâmbovița. Este o afacere agricolă la cheie, o fermă de lapte cu producție bună. Ferma are 300 de capete: 200 de vaci de lapte și 100 de capete tineret. ”Ferma are un teren cu o suprafață de 41.630 m2, din care: construcții 20.250 m2 (grajduri, magazie, șopron, hale de muls, anexe, etc.) și 21, 380 m2 arabil + 65 ha proprietate + 45 ha în arendă în câmp. Ferma este dotată cu utialje noi pentru explotarea acesteia. Contracte de livrare cu cei mai importanți jucători de pe piața producătorilor de produse lactate. Preț vânzare; 2.500.000 Euro, negociabil”, se arată în anunț.

    100 de hectare cu 350.000 de euro

    Un alt anunț a fost postat de un fermier din Satu Mare. Acesta vinde o fermă de 100 de hectare comasate, din care 10 hectare sunt proprietate, iar 90 sunt în arendă, cu posibilitate de cumpărare. Ferma este dotată cu utilajele agricole necesare lucrărilor agricole, iar prețul cerut este de 350.000 de euro pentru toată afacerea.

    2.800 euro/hectar în Mehedinți

    O proprietate frumoasă este pe piață și lângă Jiana, localitate din județul Mehedinți. Aici se vând 75 de hectare de teren ”împărtit în două sole, una de 40 ha,cealaltă de 35 ha, despărțite de o pădurice de cca 500m. Terenul este plan, are acces la drum de pământ și este nelucrat din 2010”. Prețul pentru un hectar este de 2.800 de euro.

    2.600 euro/ha în Mureș

    O ofertă bună este disponibilă în Mureș, lângă Târnăveni, unde se vând 22 de hectare de teren arabil comasat – cu carte funcțiară, la prețul de 2.600 de euro/ha.

     1.800 de euro pentru un hectar de livadă…neproductivă

    O livadă de 25 de hectare se vinde în Scornicești, cu 1.800 de euro/ha. ”Teren livadă 25 ha, achiziționate dintr-o suprafață de 47 ha, la titlu, fără cadastru. Livada este situată la drum județean, are 1000 metri lungime deschidere, areun pârâu care trece pe lângă ea și este neproductivă”.

    1.500 de hectare în arendă

    În județul Olt, o societate comercială vinde fermă agricolă cu 1.500 ha teren arabil în arendă pe 10 ani și 3 ha proprietate ce include un hectar platformă betonată, o hală de 4.000 mp, o clpdire de birouri, un cântar cu capacitate de până la 60 tone și toate utilajele necesare – tractoare, combine, semănători, încărcator frontal, pluguri reversibile, disc, etc.). Anunțul specifică și că există posibilitatea extinderii arendei până la 3.000 de hectare. Prețul nu este specificat în anunț.

    Fermă agricolă cu bloc de locuințe

    Lângă Târgoviște, la o distanță de 40 de kilometri de reședința județului Dâmbovița, am găsit o fermă cu prețul la vânzare: 750.000 de euro – negociabil. Este vorba de o fermă agricolă la cheie, care include silozuri, un abator, moară, transformator, clădire de birouri și chiar două blocuri pentru a caza angajații.


    Te-ar mai putea interesa

    Moise, MADR: Peste 5.000 ha de teren s-au scos din circuitul agricol pentru parcuri de energie Cadastru și intabulare teren: acte necesare și prețuri Cărți funciare eliberate gratuit pentru proprietarii de terenuri agricole

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte