• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lista cu cele 10 subvenții la aprobare astăzi în Guvern pentru fermieri!

  agrointeligenta.ro -

  Nu mai puțin de 10 subvenții agricole diferite figurează, prin proiecte de acte normative, pe ordinea de zi a Guvernului. Ședința care este programată să aibă loc astăzi, 14 aprilie, ar putea aduce deblocarea la plată a unor scheme solicitate de fermieri în cererea unică de anul trecut, dar și un ajutor de minimis bugetat în acest an.

  Cele 10 scheme de plată care intră spre aprobare astăzi în ședința de Guvern sunt următoarele:

  ANT: 5 subvenții la hectar

  Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru sectorul vegetal se achită fermierilor în baza cererilor depuse anul trecut la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Conform proiectului de HG aflat pe ordinea de zi a Guvernului, ”se aprobă plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil – ANT 1, precum şi pentru culturile de: in pentru fibră – ANT 2, cânepă pentru fibră – ANT 3, tutun – ANT 4, hamei – ANT 5 şi sfeclă de zahăr – ANT 6, care se acordă pentru anul de cerere 2020, în limita sumei de 43.974,445 mii euro, echivalentul în lei al sumei de 214.265,483 mii lei, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021”.

  Sumele alocate sunt următoarele:
  a) 42.527.430 de euro, echivalentul în lei al sumei de 207.214.903 de lei pentru culturile
  amplasate pe teren arabil;
  b) 2.742 de euro, echivalentul în lei al sumei de 13.360 de lei pentru in pentru fibră şi cânepă
  pentru fibră;
  c) 646.827 de euro, echivalentul în lei al sumei de 3.151.665 de lei pentru tutun;
  d) 41.879 de euro, echivalentul în lei al sumei de 204.055 de lei pentru hamei;
  e) 755.567 de euro, echivalentul în lei al sumei de 3.681.500 de lei pentru sfeclă de zahăr.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat în exclusivitate și care sunt cuantumurile la hectar așteptate de fermieri:

  Ajutor Național Tranzitoriu pentru ovine 2021

  Subvenția mică pentru ovine și subvenția mică pentru caprine

  Proiectul care prevede ANT vegetal include și plafoanele alocate sectorul de creștere a ovinelor și cel al caprinelor – ANTZ ovine/caprine. ”Pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine și caprine care se acordă pentru anul de cerere 2020 în limita sumei de 19.475,763 mii euro, echivalentul în lei al sumei de 94.895,655 mii lei, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021”, se arată în proiect.

  Conform informațiilor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, cuantumul sprijinului pentru ANTZ ovine și caprine va fi de 2,26 de euro pe cap de animal eligibil.

  ANT 8 pentru bovine și ANT 7 pentru bovine

  Subvențiile simbolice de la bugetul de stat pentru crescătorii de bovine intră în ședința de Guvern pe un proiect separat. Ministrul Adrian Oros a anunțat că anul acesta s-au alocat 48 de milioane de euro pentru ANT 8 carne și ANT 7 lapte, dat numai 1,75 de milioane de euro este suma prinsă în proiect. Restul banilor ar urma să se achite sub forma unui ajutor de Covid pentru animalele existente în fermă la 31 ianuarie 2021, însă nu se cunosc alte detalii și nu există un proiect public de act normativ sau vreo informație că ajutorul de Covid a fost notificat la Bruxelles.

  Conform informațiilor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, dacă se aprobă HG în forma actuală, crescătorii de bovine vor încasa circa 1 euro pe cap de bovină eligibilă la ANT.

  Ajutor de minimis pentru cultura de usturoi 2021

  Ajutorul de minimis pentru usturoi

  Guvernul continuă în acest an programul de ajutorul de minimis pentru cultura usturoiului.

  ”Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis pentru anul 2021 sunt în sumă de maximum 15.000 mii lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de maximum 3.078 mii euro, şi se asigură din bugetul pe anul 2021, repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, se arată în proiectul de HG care figurează astăzi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

  Plata maximă pe care o va putea încasa un cultivator de usturoi în 2021 este de 3.000 de euro la hectar, iar plafonul total alocat – cei circa 3 milioane de euro, se vor împărți la numărul de hectare eligibile.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2021: Cereri de plată depuse pentru 9.823.979 hectare Șef APIA: Depunerea cererii unice continuă încă 25 de zile cu penalizări din subvenții de 1% pe zi Ultima zi de cereri pentru subvenții fără penalizări! Mobilizare exemplară la APIA!

  Ultimele știri

  Alertă! Furtuna cu grindină care a măturat Ungaria se îndreaptă spre România! TYTANIT, un biostimulator cu rol activ în stimularea polenizării și fructificării Firme fantomă pentru vânzarea de cereale. Percheziții în județele Constanța și Călărași!