Comerţ alimentar

Senat: Comercianţii, obligaţi să facă standuri separate cu produsele care expiră în trei zile

Produsele cu termene de valabilitate aproape de expirare vor fi mai ușor de găsit în masa de ”promoții” din marile magazine. Asta pentru că senatorii au votat ieri un proiect de lege care obligă toți comercianții să aibă standuri separate unde să se găsească aceste alimente. Acest lucru îi va obliga și să practice reduceri subtanțiale.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă a fost adoptată de plenul Senatului cu 87 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă şi 2 abţineri.

Propunerea legislativă se referă la obligativitatea pentru operatorii economici de a introduce în magazinele de comercializare standuri separate pentru produsele care expiră în termen de trei zile.

Astfel, produsele aflate la comercializare cu preţ redus, sau oferte promoţionale, cu trei zile înainte de expirarea datei durabilităţii minimale/datei limită de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de calabilitate, se sortează şi se expun la comercializare, separate, cu informarea corectă, completă şi precisă a consumatorilor.

Producătorii şi importatorii sunt obligaţi să introducă standuri separate cu produse care expiră în termen de trei zile.

Potrivit legii, nerespectarea prevederilor prezentului alineat este considerată practică comercială incorectă şi se sancţionează conform reglementărilor legale în vigoare. Propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!