• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Atacuri violente ale urșilor asupra unei ferme. 15 vaci au fost devorate

  Angelica Lefter -

  Crescător de animale terorizat de urșii care i-au atacat vacile pe pășune cu o violență ieșită din comun. I-au ucis mai multe animale și crede că inclusiv viața sa este pusă în pericol.

  Un fermier din Apoldu de Jos, județul Sibiu, care crește peste 200 de vaci, trăiește un coșmar. Noapte de noapte urșii dau târcoale pășunii. Proaspăt ieșiți din hibernare și fără hrană, animalele sălbatice dau buzna în gospodăriile oamenilor sau în zonele nepopulate, dar unde găsesc hrană.

  De trei nopți urșii au invadat pășunea sibianului și i-au sfâșiat animalele din care s-au hrănit pe săturate lăsând în urmă doar câteva rămășițe, potrivit oradesibiu.ro.

  Foto: oradesibiu.ro

  Bărbatul spune că a identificat 4 urși mari, iar de 45 de ani nu a văzut niciodată așa ceva. Mai mult, este disperat și nu știe cui să se adreseze pentru ajutor. Până acum 15 animale i-au fost devorate.

  ”Le-am scos în tabără unde le scoatem an de an, noapte de noapte. De două zile, vin urșii și ne atacă animalele. Astă noapte au prins o vacă, ieri noapte un vițel de 200 de kilograme și o junincă, mai înainte o junincă și doua vaci. Este îngrozitor. Am anunțat primarul, poliția, dar nimeni nu mă ajută. Până acum am pierdut în jur de 15 animale. Poliția a fost la fața locului și au zis că nu au cu ce să ne ajute.”, a declarat Ioan Vulcu.

  Foto: oradesibiu.ro

  Fermierul se teme și pentru viața sa și spune că nu își poate proteja animalele

  Sibianul și-ar proteja animalele, dar crede că intervenția sa în timpul atacului i-ar pune viața în pericol. În fiecare noapte, acesta stă în mașină și încearcă să păzească vacile, iar acum este la limita puterilor, spunând că probabil va renunța, deoarece îi este frică și pentru propria viață.
  ”Eu stau aici în mașină și păzesc animalele în fiecare noapte. Îmi este frică să mai stau, poate mă omoară și pe mine ursul. Plătim impozite și taxe și nimeni nu face nimic. Sunt gata să mă duc și pe jos la președintele țării, să vină să rezolvăm ceva, dacă nimeni nu poate în Sibiul ăsta să facă nimic. ”

  Bărbatul a cerut ajutorul autorităților locale, care vor să relocheze urșii

  Crescătorul de animale s-a adresat autorităților locale pentru a cere ajutor. Primarul localității a menționat că urmează procedura legală și că se va întruni o comisie specială care va analiza pierderile și va stabili cum poate fi despăgubit proprietarul.

  Foto: oradesibiu.ro

  Totodată, se caută o soluție pentru a reloca urșii din acea zonă.

  ”Știm despre cele întâmplate și încercăm să-l ajutăm, doar că trebuie să urmăm procedura. Domnul Vulcu a depus o plângere la primărie, în termen de 24 de ore am făcut un convocator pentru a stabili o comisie formată din garda de mediu, garda forestieră, proprietarul fondului de vânătoare, un reprezentant al primăriei și poliția. Urmează să ne întâlnim și să vedem ce se poate despăgubi și cum putem ajuta. Ulterior va fi făcută o cerere prin care sperăm să fie identificate animalele, adormite și transportate la munte sau în locul de unde au migrat. I-am rugat și pe cei de la vânătoare să facă o goană oarbă pe acolo, să zbiere, să alerge pe acolo ca să sperie animalele”, a declarat edilul comunei Apoldu de Jos, Florin Barbu.

  Primarul spune că nu a mai auzit în zonă de atacuri atât de violente, deși au mai fost animale dispărute și atacate, dar cazuri singulare și foarte rare.


  Te-ar mai putea interesa

  Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h!

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar