• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Maschio Gaspardo își extinde capacitatea de producție în România și se pregătește de noi angajări

  Roxana Dobre -

  Rezultate financiare pozitive pentru Grupul Maschio Gaspardo! Prezent în România cu o fabrică la Chișineu Criș care este cel mai mare producător local de utilaje agricole, grupul a încheiat anul financiar 2020 cu rezultate financiare în creștere, în ciuda dificultăților legate de pandemie. De asemenea, Consiliul de Administrație a aprobat un nou plan de dezvoltare industrială, care vizează devansarea calendarului de activități prevăzut anterior în planul 2018-2022 și proiectarea situației financiare preconizate pentru perioada 2020-2025.

  Conducerea Grupului: Mirco Maschio – presedintele Grupului Maschio Gaspardo; Andreas Maschio – vicepreședintele Maschio Gaspardo și președintele Maschio Holding; Luigi di Puppi – directorul general al Grupului

  Profitul net consolidat s-a dublat față de 2019

  Exercițiul financiar 2020 a fost caracterizat de o redresare puternică a marjelor, în continuarea exercițiului financiar precedent, cu un profit net consolidat de 8,9 milioane euro, în creștere cu 50% față de cel de 5,8 milioane euro înregistrat în 2019. Aceste rezultate au fost atinse datorită optimizării proceselor și structurilor corporative, în conformitate cu directivele strategice prezentate de conducerea Grupului.

  O contribuție în acest sens avut-o și reorganizarea din România, care a constat în achiziționarea, la 28 iulie 2020, de către filiala Maschio Gaspardo România, a 51 % din părțile sociale ale Maschio Aratri de la terți. Dreptul de proprietate pentru restul de 49 % era deja deținut de Maschio Gaspardo S.p.A. Această achiziție a fost realizată cu o facilitate de credit din partea EximBank, în cadrul unei colaborări solide dezvoltate între companie și bancă în ultimii ani.

  Nivelul EBITDA a crescut cu 28,2%

  Într-un an marcat de dificultățile provocate de pandemie, veniturile s-au ridicat la 302,6 milioane euro, în scădere cu 4%, în concordanță cu piața utilajelor agricole, care a suferit o recesiune pe plan internațional, accentuată în special în țările din afara UE, din care se generează o parte din cifra de afaceri a Grupului. Cu toate acestea, nivelul EBITDA al Grupului a crescut de la 32,2 la 39,7 milioane euro (o creștere cu 23%) în cursul anului. Creșterea EBIT a fost și mai semnificativă, cu 28,2%, de la 17,8 milioane la 22,8 milioane euro. Având în vedere performanța bună a rezultatelor economice, indicele de rentabilitate ROE (rentabilitatea capitalului propriu) a menținut, de asemenea, o tendință ascendentă, crescând de la 9,82% la 10,87%.

  Datoria netă consolidată a scăzut cu 31,5 milioane euro (-21,2%) la 116,9 milioane euro la 31 decembrie 2020, comparativ cu 148,4 milioane euro la sfârșitul anului precedent. Tendința acestei cifre confirmă capacitatea importantă și constantă de a genera numerar, care a dus la reducerea progresivă a datoriei consolidate cu peste 120 de milioane euro în ultimii 7 ani.

  Confirmând soliditatea bilanțului și a resurselor Grupului ca formă de finanțare internă, Maschio Gaspardo a încheiat anul 2020 cu un capital net consolidat de 92,4 milioane euro: o creștere de 28,4 milioane euro comparativ cu 64 milioane euro în anul precedent.

  Principalele operațiuni de reorganizare din cadrul Grupului au fost achiziționarea a 51% din părțile sociale ale Maschio Aratri S.R.L. de la terți și finalizarea fuziunii prin încorporarea Maschio Fienagione S.p.A. în Maschio Gaspardo S.p.A.. De aici au rezultat o îmbunătățire a sistemelor de guvernanță, o reducere suplimentară a costurilor administrative și simplificarea fluxurilor de producție și de distribuție.

  Activitate profitabilă în 2020 și dezvoltarea producției în România

  Fabrica de la Chișineu Criș a Maschio Gaspardo, principalul producător de utilaje agricole din România, și-a desfășurat activitatea pe toată perioada anului 2020, cu rezultate foarte bune, în ciuda pandemiei, și cu un program ambițios de investiții, pentru dezvoltarea producției, susținut de EximBank. Cifra de afaceri a fost în 2020 de 44,1 milioane euro, cu un profit net de 2,3 milioane euro iar producția a fost de aproximativ 3.000 de unități.

  Colaborarea dintre EximBank și Maschio Gaspardo a început în 2017, când banca a susținut societatea în implementarea celui mai mare proiect de investiții in valoare de aproximativ 10.000.000 euro un proiect realizat printr-o schemă de ajutor de stat prevăzută de lege. „Piața din România are o nevoie tot mai mare de echipament avansat din punct de vedere tehnologic, domeniu în care noi suntem specializați. În plus, fabrica de lângă Arad ne permite să fim aproape de piețele din Europa de Est, în mod particular de Rusia și Ucraina. Între Maschio Gaspardo și EximBank s-a conturat un adevărat parteneriat pentru dezvoltare. EximBank a propus întotdeauna soluții concrete și eficiente pentru a susține dezvoltarea noastră pe termen scurt și mediu. Acest lucru ne-a permis să investim și să luăm deciziile potrivite, conform nevoilor companiei noastre”, a declarat Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo.

  Proiectele de investiții derulate în 2020 de fabrica Maschio Gaspardo din România, cu sprijinul Exim Bank vizează:
  • Creșterea capacității de producție, prin diversificarea producției în gama de pluguri, cu ajutorul majorării liniei de credit la aproximativ 2.000.000 euro.
  • Extinderea capacității de producție, cu o suprafață de 5400 mp și prin achiziția de noi echipamente tehnologice necesare fluxului de producție cum ar fi: strunguri, freze, prese de îndoit, echipamente de debitare tablă, roboți de sudură și altele. Investiția totală se ridică la 3.500.000 euro, din care 2.000.000 euro au reprezentat o facilitate de credit acordată de EximBank, iar restul provine din fonduri proprii. Proiectul de investiții este demarat si se va finaliza in cursul anului 2021. În urma finalizării extinderii capacității de producție, societatea va avea face angajări, pentru a putea face față creșterii producției și pentru a răspunde noilor contracte pentru comenzi de 20 de milioane euro pe an.

  Evaluările conducerii Grupului Maschio Gaspardo cu privire la rezultatele pe 2020

  „2020 a fost un an provocator, în care toți am avut de-a face cu situații extraordinare. Cu toate acestea, am reușit să lucrăm împreună pentru a atinge obiective importante: rezultatele pe care le aprobăm ne răsplătesc și confirmă că lucrăm în direcția corectă. De asemenea, datorită rezultatelor pozitive obținute în acest an, Grupul și-a consolidat poziția și suntem gata să facem față următoarelor etape ale planului industrial, cu scopul de a continua dezvoltarea afacerii noastre și în străinătate, cu produse inovatoare și cu un nivel tehnologic ridicat, care satisfac cel mai bine nevoile clienților noștri”, a declarat Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo.

  „Datorită perseverenței și devotamentului arătat de oamenii care lucrează cu noi, anul acesta am reușit să păstrăm operaționale toate fabricile noastre din Italia și din străinătate, respectând în același timp pe deplin instrucțiunile furnizate de autoritățile guvernamentale pentru a preveni infectările. Acest lucru, împreună cu reducerea costurilor, ne-a permis să ne menținem angajamentele față de bănci, așa cum sunt prevăzute în planul de afaceri, în ciuda unei reduceri a cifrei de afaceri globale. Prin urmare, privim spre viitor cu optimism și vom continua să ne străduim să dezvoltăm produse de ultimă generație”, a precizat Andrea Maschio, vicepreședintele Maschio Gaspardo și președintele Maschio Holding.

  ”Suntem foarte mulțumiți de rezultate – confirmă Luigi De Puppi, Directorul General al Grupului. Am ajuns aici datorită faptului că am lucrat excelent în echipă, ceea ce subliniază potențialul ridicat al Grupului”.

  Grupul Maschio Gaspardo este un jucător mondial în producția de echipamente de cultivare, însămânțare, fertilizare, tratare a culturilor, întreținere ecologică și echipamente pentru fân. Fondat în Campodarsego (PD) în 1964 de frații Egidio și Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 de angajați în întreaga lume în 8 unități de producție, (dintre care 3 în străinătate – China, India și România) și în 13 filiale comerciale (Italia, Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India și România). Maschio Holding, acționar majoritar, deține 50,1% din capitalul social, Friulia Finanziaria FVG deține 26,2%, în timp ce restul de 23,7% este controlat de Veneto Sviluppo S.p.A.


  Te-ar mai putea interesa

  Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții

  Ultimele știri

  Condiție nouă la APIA pentru fermierii care încasează subvenția pe pășune Zilele devin mai lungi din cauza schimbărilor climatice – studiu Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ