• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Poliția Economică a descins în piața de la Matca cu mascați! Comerțul – sistat pe perioada verificărilor!

    Angelica Lefter -

    Noi controale în piața de gros din Matca, județul Galați! La numai două săptămâni de când inspectorii fiscali erau să fie bătuți de comercianții din această piață, inspectorii de la Poliția Economică au luat din nou mătcașii la puricat pentru acte și case de marcat. De data aceasta, comisarii au fost asistați de mascați!

    Verificările continuă în piața din Matca. De data aceasta legumicultorii au primit o vizită de la Poliția Economică, după ce în luna mai a avut loc un conflict între inspectorii fiscali și producători. Primarul comunei Matca a transmis atunci celor care își vând marfa la piață să intre în legalitate pentru a nu mai exista probleme cu autoritățile.

    Foto: Tecuceni.ro

    ”Piața celui mai mare bazin legumicol din județ este la acest moment închisă pentru efectuarea controalelor economice. Un nou control al Poliției Economice este în desfășurare în piața de la Matca, dar de data aceasta au venit însoțiți de mai multe efective ale Serviciului Acțiuni Speciale”, au anunțat jurnaliștii de la Tecuceni. ro.

    Primarul localității Matca, Marin Gheorghe a făcut și el o declarație despre controalele în piața locală, iar îndemnul său către comercianți este de a intra în legalitate.

    ”Pentru evitarea interpretărilor si pentru clarificarea situației legate de controlul care a fost efectuat astăzi în piața de legume, precizez următoarele:

    Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și sper ca lucrurile să vină pe un făgaș normal. Știu că anul acesta nu este unul prea bun atât la cantități cât și la prețul legumelor.

    Vă înțeleg supărările pentru că și familia mea muncește în același domeniu dar trebuie să ținem capul sus și să mergem mai departe. Toate domeniile sunt afectate nu doar noi, iar anul acesta trebuie să fim mai chibzuiți și mai înțelepți în gestionarea banilor”, transmite edilul din Matca, județul Galați.

    Foto: Tecuceni.ro

    Legumicultorii din zonă sunt de acord cu îndemnurile primarului și spun că dacă oamenii din comună ar fi mai calmi, nu ar fi existat atât de mare agitație pe acest subiect, după cum spune și Cornel Arhip, care a comentat la postarea edilului.

    ”Nu e nicio supărare că se fac controale, ba din contră, este ceva total normal! Pe lângă asta, dacă oamenii (și aici mă refer la acel segment care ei fac ei dreg și care ar trebui sa gândească înainte sa acționeze) din comuna noastră ar fi mai educați, calmi și ar lua lucrurile așa cum sunt poate nu ar mai avea parte de atâta stres. Avizați carnetele oameni buni, nu v-a cerut jumătate din suma încasată statul! Terminați cu scandalul dacă vreți sa mai vindeți ceva și fiți responsabili și calmi!”, îndeamnă și legumicultorul.

    Foto: Tecuceni.ro

    Pe de altă parte, producătorii de legume prezenți în piețe spun că sunt foarte dese controalele și nu le văd rostul. Mai mult, acestea le-ar afecta vânzarea.

    Vasilica Vasilache a menționat la textul postat de Marin Gheorghe: ”Nu ne supără că fac controale, dar sunt foarte dese, vin în fiecare săptămână practic noi suntem în regulă nu avem de ce să ne fie frică Ne supără faptul că ne afectează vânzarea foarte mult.”

    Alt producător, Marian Diaconu, spune că autoritățile au găsit la Matca un model de exercițiu și vin doar pentru a da exemplu celorlalți comercianți din țară: ”Nici de partea lor nu prea este bun simț și înțelegere, ar fi putut veni și să dea doar niște avertismente pentru început, dar s-a vrut să se facă circ și să fim dați drept un ”,exemplu”, a conchis localnicul din Matca.

    Controalele s-au intensificat la Matca după ce în data de 19 mai s-a iscat un conflict între legumicultori și inspectorii ANAF care efectuau verificări ample. Oamenii fiscului au reușit atunci să scape de furia legumicultorilor doar la intervenția jandarmilor.

    CITIȚI ȘI: Inspectorii ANAF – la un pas să fie bătuți de legumicultorii din piața de gros de la Matca!


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români