• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alcedo îi ajută pe fermieri să facă performanță: Pachetele tehnologice, soluții eficiente la prețuri competitive

  agrointeligenta.ro -

  Compania Alcedo, lider de piață în distribuția de produse de uz fitosanitar, de semințe, dar și un important furnizor de îngrășăminte a organizat recent o serie de întâlniri cu fermierii din mai multe zone agricole ale țării, ocazie cu care au fost lansate pachetele tehnologice pentru culturile de cereale păioase, porumb, floarea-soarelui și rapiță. La evenimente s-a vorbit despre utilitatea efectuării analizelor de sol, dar și despre restricția asupra neonicotinoidelor impusă de către Comisia Europeană.

  Solutii eficiente la prețuri competitive

  Datorită succesului pe care pachetele tehnologice le-au avut în sezoanele trecute, și în 2014 Alcedo vine în sprijinul fermierilor cu 31 de pachete tehnologice. Ele înglobează produse de la principalii furnizori de produse de protecția plantelor de pe piața din România, cum sunt: Alchimex, BASF, Bayer, Chimac Agriphar, Dow, Syngenta, DuPont, Makhteshim Agan, Nippon Soda, Nufarm.

  Prețul produselor în pachete sunt mult mai convenabile decât dacă s-ar achiziționa produsele individual.

  Disponibilitatea produselor în fermă la momentul optim pentru aplicare, modul în care sunt structurate pentru a asigura o tehnologie pentru cerințele fermierilor sunt alte avantaje. Nu în ultimul rând, este important de adăugat că pentru a veni în sprijinul fermierilor, Alcedo a păstrat pentru multe pachete prețurile de anul trecut, ba chiar acolo unde s-a putut, a scăzut prețul în comparație cu 2013.

  sala simpozion alcedoNoutăți în cadrul pachetelor tehnologice

  Pentru cultura porumbului au fost prezentate “5 Pachete tehnologice”, conținând erbicide pentru combaterea buruienilor mono și dicotiledonate anuale și perene, cu administrare pre -și/sau postemergent. Acestea sunt: Diamond Astral, Gold Astral, Silver Astral, Bronze Lancelot, Bronze Astral.

  Ca și noutăți, au fost lansate două pachete: Silver Astral și Bronze Lancelot. Primul are în componența sa erbicidul Tender de la Syngenta, ce conține S-metolaclor, un erbicid preemergent care asigură combaterea superioară și de lungă durată în special a buruienilor graminee, dar și a unor buruieni cu frunza lată. Este selectiv față de cultura porumbului. Costul minim la pachetele pentru porumb este de 189.90 lei/ha.

  Cea mai bogată ofertă de pachete este pentru cerealele păioase, unde compania oferă 14 pachete. Acestea cuprind: fungicide, insecticide, erbicide și fertilizanti foliari. Prețurile pentru aceste pachete încep de la 59.90 lei/ha.

  De asemenea, și pentru floarea-soarelui au fost lansate 6 pachete, ce au asocieri de două erbicide. Toate pachetele conțin erbicidele Targa Super 5 EC sau Leopard 5 EC în doza maxima 1.5l/ha, alături de un alt erbicid preemegent. Unul dintre ele este Tender de la Syngenta recomandat în cazul florii-soarelui. Un alt pachet este cel care pe lângă Targa Super 5 EC sau Leopard 5 EC conține și fungicidul Topsin 500 SC pentru tratamentul culturii de floarea-soarelui. Este recomandat în special celor care doresc să facă un tratament eficient cu fungicid, la un cost avantajos și anume 169.90 lei/ha, fiind cel mai ieftin pachet.

  Ca și la floarea-soarelui, și pentru rapiță au fost lansate o serie de pachete tehnologice, respectiv 6, și anume: Galera, Gold, Silver Mystic, Bronze Mystic, Bronze Orius, Criza-ntema. La majoritatea pachetelor pentru rapiță au fost menținute prețurile la nivelul anului 2013, pentru a le face cât mai atractive pentru fermieri. Ele conțin un fungicid și un insecticid, minimum de tratament la această cultură. Costul pentru un astfel de pachet este începând de la 74.90 lei/ha.

  Restrictionarea neonicotinoidelor pune pe jar fermierii

  Restricția privind utilizarea neonicotinoidelor intrată în vigoare la 1 decembrie 2013, a fost un alt subiect de interes pentru cei prezenți la eveniment. Până la 1 decembrie 2015 avem o restricție la utilizarea a 3 produse neonicotinoide (imidacloprid, thiamethoxam, clotianidin). Mai exact, semințele de porumb, de floarea-soarelui, rapița de primăvară sau cereale de primavară pe care le veți cumpăra anul acesta nu vor mai fi tratate cu un insecticid. Așa că, din păcate, pentru înlocuirea tratamentului la sămânță, soluțiile existe în prezent pe piață nu rezolvă problema dăunătorilor specifici, iar costurile sunt foarte ridicate.

  Ofertă bogată de semințe

  Și în 2014, Alcedo vine cu o ofertă foarte bogată de semințe certificate, în portofoliul firmei găsindu-se semințe de la principalii furnizori de pe piață pentru culturile de: porumb, floarea-soarelui, rapiță, soia și sorg.

  Analizele de sol, importante pentru fertilitatea solului

  În cadrul evenimentelor, fermierii au aflat și despre importanța efectuării analizelor de sol, pe care le pot face beneficiind de serviciile laboratorului de analize de sol al companiei Alchimex. Analizele efectuate aici sunt: N, P, K, Ca, Mg, pH, conductivitate electrica, humus și textură.

  În urma analizării probelor de sol se transmite o fișă cu rezultatele, cu interpretarea acestora și, ceea ce este mai important, recomandările de fertilizare.

  Pentru a ști ce tip de îngrășăminte aveți nevoie în fermă, trebuie să faceți analize de sol. Astfel, evitați risipa de bani și veți ști de ce are nevoie pământul pe care-l lucrați.

  Pentru mai multe informații privind analizele de sol, întreaga echipă Alcedo stă la dispoziția fermierilor.

  Sursa: sanatateaplantelor.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Polonezii se plâng că cireșele românești le-au invadat piețele și se vând la prețuri foarte mici Ploi, vânt puternic și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 13 județe Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor sub alertă ANM

  Ultimele știri

  Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu