• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Agriculturii – Calendar subvenții transferate ACUM către agricultori!

    Roxana Dobre -

    Banii în conturile, plățile efectuate în această perioadă pentru fermieri! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat în cadrul unei conferințe care a avut loc marți, 27 iulie, care sunt schemele pentru care APIA face plăți în luna iulie dar și termene de plată au unele subvenții care se află în derulare.

    ”Pentru motorină, în 21 iulie a ieșit Hotărârea de Guvern prin care am suplimentat până la 90 de milioane plata primului trimestru iar pentru trimestrul II termenul de depunere a cererilor este 2 august 2021. Aici am cerut bani la rectificare”, a anunțat Oros în cadrul conferinței de presă. De menționat că în Monitorul Oficial a fost publicat luni, 26 iulie, un ordin al Ministerului Agriculturii  pentru aprobarea cantităților de motorină aferente perioadei 1 ianuarie 2021—31 martie 2021 determinate la plată și nedecontate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare. Anterior, Guvernul a aprobat sumele necesare pentru plata sumelor!

    Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Ordin MADR pentru plata subvențiilor APIA – publicat în Monitorul Oficial!

    Renta viageră, banii în conturi pentru fermieri

    Acesta a amintit și de plata pentru renta viageră care se achită fermierilor pentru anul 2020. ”Legat de renta viageră, pentru că ieri s-a făcut o plată de 22 de milioane, până acum acum plătit 35 de milioane de lei beneficiarilor acestei scheme. Asta înseamnă celor care au arendat terenul sau au vândut astfel pământul să fie lucrat cât mai comasat, pe parcele mai mari”, a mai punctat ministrul.

    Despre această schemă anunțase anterior și APIA, care a comunicat fermierilor că s-au plăți de 22.455.132,88 lei doar pe 27 iulie, pentru 17.742 de rentieri/beneficiari, care au solicitat plata prin mandat poștal
    obținând viza carnetelor de rentier în perioada 01 martie – 31 mai 2021. Mai mult, conform APIA, s-au efectuat efectuat plăți pentru rentierii care au solicitat plata prin cont bancar după cum urmează:
    -în data de 28 mai 2021 a efectuat plăți în valoare de 11.347.514,88 lei alocată unui număr total de 7.756 rentieri/beneficiari care au obținut viza carnetelor de rentier în perioada 01.03–30.04.2021;
    -în data de 25 iunie 2021, a efectuat plăți în valoare de 1.598.637,94 lei alocată unui număr total de 1.212 rentieri/beneficiari, care au obținut viza carnetelor de rentier în perioada 01.05–31.05.2021.

    Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Plăți APIA de ultimă oră! Banii pentru subvenții virați în conturi în mai multe tranșe!

    Ce plăți se fac pentru apicultori

    Pentru Programul Național Apicol (PNA) cererile au dată limită de depunere 2 august, a reamintit ministrul. ”Și aici avem aproape 60 de milioane de lei”, a completat el. Apicultorii pot cere bani pentru scheme legate de consultanță până la decontarea cheltuielilor legate de achiziționarea de mătci sau combaterea agresorilor şi a bolilor specifice stupilor.

    Despre toate cheltuielile decontate prin PNA, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Anunț urgent de la APIA pentru accesarea sprijinului de 59 de milioane de lei alocat în acest an


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till