• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum arată ferma cu 3.680 de bovine şi cea mai mare rotativă de muls din România

  agrointeligenta.ro -

  O fermă de bovine cu un efectiv de 3.680 de capete, o producție zilnică de 55.000 de litri de lapte și o instalație de muls unică în țară prin dimensiunea ei. La ferma Lactor Agrar din satul Vadei, județul Hunedoara, vacile sunt mulse la o instalație rotativă cu 72 de locuri.

  Ferma Lacto Agrar aparținând grupului DN Agrar a fost vizitată sâmbătă, 19 iunie, de o delegație oficială din care a făcut parte și ministrul agriculturii, Adrian Oros. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini din exploatația din județul Hunedoara.

  Instalația rotativă de muls are un grad de automatizare foarte mare
  Instalația rotativă de muls de la Lacto Agrar este cea mai mare din țară
  Instalația rotativă de muls de la Lacto Agrar are 72 de posturi

  ”Proprietarii au investit masiv în ultimii ani pentru a renova, restructura și dezvolta ferma, care în momentul de față are un efectiv de circa 3.680 de bovine din rasa Holstein şi produce aproximativ 55.000 de litri de lapte pe zi. Noutatea de la ferma din Vaidei este instalația circulară de muls, cu 72 de posturi, unică de acest tip din țara noastră. Avantajul acestei instalații este că aceasta ușurează munca lucrătorilor, iar timpul de efectuare a mulsului se reduce aproape la jumătate”, a scris Adrian Oros despre exploatația Lacto Agrar care ”ține” de DN Agrar.

  Capacitatea de muls a instalației este de 350 de vaci pe oră, iar investiția a fost evaluată la 1 milion de euro, rotativa fiind furnizată de Dairymaster, companie din Irlanda.

  Cum sunt mulse vacile ”la rotativă”

  În standul de muls rotativ, complet automatizat, vacile trec printr-un inel rotativ în postul de muls unde fiecare vacă este identificată iar apoi ajunge pe platforma rotativă.

  Fiecare post este dotat şi cu un distribuitor de nutreţ concentrat automat, conform calităţilor individuale programate ale fiecărei vaci, care are în vedere randamentul, creşterea în greutate sau stadiul de lactaţie.

  Mulgătorul primeşte informaţii prin intermediul unui sistem audio, acesta afişându-se pe display-ul debitmetrului de lapte.

  Este o tehnologie de muls foarte prietenoasă cu animalele, cu o productivitate mare, extrem de eficientă, dar în acelaşi timp şi cu beneficii optime pentru a menţine o sănătate bună a animalelor şi îmbunătăţirea producţiei de lapte.

  Adăposturile animalelor au fost modernizate
  Lactor Farm mizează pe rase de vaci cu producție ridicată, mai ales Holstein

  DN Agrar Group și-a început activitatea în România în anul 2008 prin închirierea de pământ agricol în zona centrală a Transilvaniei în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Grupul olandez este condus în România de Jan G. de Boer.

  ”DN Agrar găzduiește peste 10.000 de animale împărțite pe 15 firme și un total de 10.000 de hectare de pământ folosind mai puțin de un hectar de pământ per animal. Compania DN Agrar este conștientă de schimbările climatice și susține o agricultură circulară”, se arată pe site-ul DN Agrar, companie care deține și exploatația de bovine DN Agrar Apold.

  Vacile intră pe rând în rotativa pentru muls
  Laptele este transportat la fabrici cu propriile cisterne Lacto Agrar
  Viței la ferma Lacto Agrar
  Vaci în ferma Lacto Agrar aparținând DN Agrar

  Conform informațiilor publice, terenurile aflate în exploatarea DN Agrar sunt cultivate mai ales cu cereale și plante de furaj, precum lucernă.


  Te-ar mai putea interesa

  Doi miniștri germani militează pentru renunțarea la subvențiile directe pe suprafață Fondurile europene care se pot accesa ACUM de către fermieri. Sesiuni deschise și fonduri disponibile! ANSVSA majorează tarifele pentru fermieri! Prețuri noi la autorizații și analizele pentru animale!

  Ultimele știri

  Program de achiziție terenuri. Pachet legislativ de sprijinire a fermierilor să acceseze credite avantajoase Kioti RX7330PC-EU, utilajul perfect pentru agricultură, legumicultură, zootehnie, viticultură, pomicultură și peisagistică! Terenuri gratuite de la stat pentru tineri, în 2022. Schimbări importante