Ştiri agricole

Strategia grecilor de a-şi mări profitul: Îşi fac ferme de lapte în Bulgaria şi produc brânzeturi fine la ei acasă

Afaceriștii greci din sectorul brânzeturilor au găsit soluția cea mai bună pentru a reduce la maximum costurile de producție. Profitând de vecinătatea cu Bulgaria, țară bogată în pășuni, elenii investesc în ferme de lapte în zona granițelor, iar procesarea se face la fabricile de pe teritoriul Greciei. Astfel, ei nu au nici o problemă în a pune pe piață produse cu origine controlată la un cost mai mic de producție.

O astfel de afacere a fost deja anunțată în zona localității bulgare Karzdhali, unde un investior grec – rămas încă necunoscut, va înființa o fermă cu o suprafață – pentru început, de 200 de hectare de pășuni. Foarte probabil, laptele produs de vacile sau caprele din Bulgaria va fi apoi trecut granița, în Grecia, unde va fi transformat în brânzeturi tradiționale cu origine controlată precum halloumi, graviera sau feta.

Deocamdată, autoritățile locale din sudul Bulgariei nu cunosc date despre valoarea investiției și nici în ce va consta aceasta. Totuși, aceasta ar putea reprezenta doar primul pas dintr-o strategie a grecilor de a produce lapte la costuri mai mici și procesarea lui ulterioară pe pământ grecesc.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!