• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • În atenția cultivatorilor de porumb! Se înregistrează zbor masiv de Helicoverpa armigera

    Adrian Radu -

    În urma activității de monitorizare a dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din cultura de porumb, desfășurată în cadrul programului Arc™ farm intelligence, s-au constatat următoarele:

    Se înregistrează zbor intens al adulților de Helicoverpa armigera, generația 1 în zonele de vest, sud, est și sud-est ale țării.

    ATENȚIE! În acest moment Helicoverpa armigera nu constituie un pericol pentru cultura de porumb, datorită stadiului întârziat de vegetație al acesteia.

    Având în vedere condițiile climatice din perioada următoare, cât și stadiul de dezvoltare al plantelor de porumb, este recomandată aplicarea unui tratament cu insecticidele CORAGEN® sau AVAUNT® pentru reducerea populației de Helicoverpa armigera, în următoarele 3 – 5 zile.

    De asemenea, se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de capturi de Ostrinia nubilalis în capcanele feromonale instalate. Urmăriți îndeaproape capturile de Ostrinia în perioada următoare pentru efectuarea unui tratament la momentul optim.

    Aflați mai multe informații despre presiunea de atac a dăunătorilor din zona dumneavoastră, cu aplicația Arc™ farm intelligence.

    Urmăriți online, în timp real, capturile dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera în cultura de porumb cu ajutorul aplicației digitale Arc™ farm intelligence și luați cele mai potrivite decizii pentru ferma dumneavoastră:

     

    Coragen® este sistemic și combate dăunătorii în toate stadiile de dezvoltare: ouă, larve și adulți;
    – Este eficient și la temperaturile ridicate din timpul verii de până la 33-34°C;
    – este rezistent la spălare, dacă precipitațiile survin la mai mult de 2 ore după tratament;
    – Este selectiv și protejează entomofauna utilă, refăcând echilibrul natural dintre prădători și paraziții dăunătorului;
    – momentul optim de aplicare este de la depunerea pontei până în primele două zile de la eclozare (larve neonate);
    – Datorită activității ovi-larvicide excelente, Coragen® previne pătrunderea larvelor în tulpină sau în știuletele de porumb și reduce pagubele cantitative și calitative determinate de atacul celor doi dăunători în culturile de porumb;

    Avaunt® asigură o protecție excelentă a culturii tratate și are un efect puternic asupra ouălelor și larvelor de lepidoptere în toate stadiile de dezvoltare;

    – Acționează prin contact și ingestie, iar după ce pătrunde în organismul dăunătorului produce un efect neurotoxic ireversibil;
    – Nu este influențat de temperaturile ridicate din momentul aplicării (optimul aplicării 22-34⁰C);

    Insecticidele Avaunt® și Coragen® pot fi achiziționate din rețeaua națională de distribuție autorizată. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați reprezentantul local al FMC România sau să accesați site-ul companiei: fmcagro.ro.

    Urmăriți în videoul de mai jos de ce este important să combatem dăunătorii Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din cultura de porumb, cât de periculoși pot fi și cum putem obține culturi bogate și sănătoase.

    Aceste informații sunt cu titlu informativ, iar pentru aplicarea corectă a tratamentelor vă rugăm să efectuați un control fitosanitar culturilor dumneavoastră, pentru a determina prezența adulților, a pontei depuse sau a larvelor eclozate și, ulterior, efectuați tratamentele necesare.

    Utilizați produsele de protecția plantelor în siguranță și cu responsabilitate. Când aplicați produse pentru protecția plantelor, urmați întotdeauna instrucțiunile menționate pe etichetă.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare

    Ultimele știri

    Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu