• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un grup de investitori cere măsuri drastice împotriva fermelor de bovine

    agrointeligenta.ro -

    Vacile sunt noul cărbune, astfel că exploatațiile de bovine ar trebuie reduse, prin desființare parțială și prin regândire a procesului de creștere a animalelor. O coaliție de investitori globali și fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, solicită tuturor națiunilor G20 să dezvăluie obiective specifice de reducere a emisiilor agricole în cadrul contribuțiilor lor determinate la nivel național (NDC), înaintea discuțiilor climatice COP26 din noiembrie.

    În declarația „Unde este carnea de vită”, un grup investitori cu afaceri evaluate la 5 trilioane de dolari, un grup coordonat de inițiativa FAIRR, îndeamnă guvernele G20 să fie mai transparente cu privire la cât de mult din reducerile de emisii planificate în NDC-urile lor vor proveni din sectorul agricol, potrivit agriland.ie.

    Grupul a declarat că agricultura reprezintă în prezent o treime din toate emisiile globale. Cu toate acestea, niciunul dintre NDC-urile lansate în prezent de G20 nu include obiective naționale clare pentru reducerea emisiilor în sectorul agricol, potrivit FAIRR.

    FAIRR adaugă că acest lucru nu este cazul cu alte sectoare cu emisii ridicate: 50% din NDC-urile actualizate ale G20 au obiective pentru sectorul energetic și 20% pentru transporturi. Se spune că atingerea emisiilor zero nete va fi „imposibilă fără o revizuire radicală a sectorului agricol”. Prin urmare, investitorii solicită claritate liderilor mondiali cu privire la rolul pe care acest sector îl va juca în planurile lor de decarbonizare, în cazul în care se vor debloca cu succes trilioanele necesare pentru tranziția cu emisii reduse de carbon.

    „Vacile sunt noul cărbune. Emisiile provenite din agricultură și utilizarea aferentă a terenurilor sunt la un nivel cu gazele cu efect de seră emise de UE, SUA și Japonia combinate. Dacă procesul COP26 poate stabili în mod transparent planurile fiecărei țări de a aborda amprenta climatică a agriculturii, aceasta ar spori încrederea investitorilor pentru a mobiliza capitalul către produse alimentare și agricultură mai durabile. Reducerea emisiilor fără o foaie de parcurs pentru a ajunge acolo nu este doar ineficientă, dar extrem de dăunătoare pentru investitori și companii dornice să asigure o tranziție echitabilă și echitabilă către o economie net zero. Guvernele au ocazia să demonstreze conducerea și să fie transparente în ceea ce privește cât de multe dintre angajamentele lor climatice vor fi îngrădite ca provenind din agricultură. Piețele de capital au nevoie de aceste date ”, a declarat Jeremy Coller, președintele FAIRR și directorul de investiții al Coller Capital.

    Ban Ki-moon, fost secretar general al ONU și unul dintre arhitecții Acordului de la Paris din 2015, și-a adăugat semnătura la declarație. El a spus: „Guvernele fac progrese cu promisiuni ambițioase de reducere a emisiilor, dar dacă dorim să îndeplinim obiectivele Acordului de la Paris, țările trebuie să spună, de asemenea, cum vor aborda nivelul ridicat al emisiilor din sectorul agricol ca parte a nivelului lor național”. „Susțin investitorii și inițiativa ”Unde este carnea de vită?” prin care se solicită guvernelor să prezinte planuri climatice actualizate înainte de COP26. Guvernele trebuie să colaboreze cu fermierii pentru a construi un sector agricol durabil și inteligent din punct de vedere climatic, care să protejeze mijloacele de trai și comunitățile care se bazează pe agricultura din întreaga lume”, a spus Ban Ki-moon.

    „Analiza arată că 40 dintre cele mai mari firme de carne din lume se confruntă cu pierderi de până la 11 miliarde de dolari din impozitarea potențială a carbonului”, mai arată grupul FAIRR.

    Coaliția încurajează, de asemenea, țările să meargă mai departe pentru a stabili cadre pentru bovine o tranziție către diete mai sănătoase și mai sustenabile, care stimulează sănătatea umană, rămânând în același timp în granițele planetare, de exemplu prin încorporarea unor opțiuni proteice mai durabile.

    Grupul global de investitori FAIRR a fost înființat de Fundația Jeremy Coller, grupul global de investitori FAIRR se descrie ca o rețea de investitori care crește gradul de conștientizare a riscurilor și oportunităților de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) generate de producția intensivă de animale. Cu birouri cu sediul la Londra, se spune că oferă cercetare de ultimă oră, instrumente de bune practici și oportunități de angajament colaborativ pentru a ajuta investitorii să integreze aceste riscuri și oportunități în procesul de luare a deciziilor în materie de investiții.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till