• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Grupul Carmistin își modernizează fermele și dezvoltă altele noi. Credit de 636 milioane de lei, obținut de companie!

  Roxana Dobre -

  Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agribusiness din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare totală de 636 milioane de lei, prin modificarea și majorarea facilităților existente cu 209 milioane de lei, pentru a susține noua strategie investițională a grupului. Printre proiectele care vor fi finanțate prin noua facilitate de credit se numără modernizarea fermelor de creștere a animalelor și dezvoltarea unora noi, modernizarea, creșterea și înființarea unor noi capacități de procesare a cărnii și creșterea capacității de producție a fabricii de nutrețuri combinate.

  Finanțarea a fost coordonată de Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Garanții și Plăți, alături de CEC Bank, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, și de alte bănci participante, OTP Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Eximbank, informează un comunicat al Băncii Comerciale Române (BCR), remis luni 18 octombrie.

  ”PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al Grupului Carmistin în structurarea, negocierea și implementarea facilității de finanțare. Bulboacă si Asociații SPARL au acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci. Creditul are utilizări complexe pentru finanțarea noilor proiecte de investiții ale companiilor din Grupul Carmistin, inclusiv co-finanțarea unor proiecte cu fonduri europene, precum și asigurarea capitalului de lucru”, notează sursa citată.

  Andrei Brumaru, Carmistin: Fără investiții majore, companiile românești nu își vor putea asigura competitivitatea față de concurența internațională

  Andrei Brumaru, directorul executiv al Grupului Carmistin a afirmat că tehnologiile și produsele inovatoare au devenit esențiale în viziunea de dezvoltare a companiei, motiv pentru care implementează un program complex de investiții care să conducă la o creștere eficientă și sustenabilă a capacităților de producție pe care le operează.

  ”Pentru noi această finanțare vine să susțină direcția și viziunea Grupului Carmistin, respectiv ca până la sfârșitul anului 2025 să devenim cel mai mare producător integrat de proteină din România cu un sistem de valori bazat pe o producție echitabilă, sănătoasa şi ecologică a alimentelor. Fără investiții majore, companiile românești nu își vor putea asigura competitivitatea față de concurența internațională și nu vor putea implementa politici sustenabile de dezvoltare”, spus Andrei Brumaru, directorul executiv al Grupului Carmistin.

  „România are potențialul de a ajunge un jucător major în sectorul agribusiness regional și global, iar Grupul Carmistin este una dintre companiile locale ce a înțeles rolul determinant al investițiilor în infrastructură și tehnologie. Este un exemplu de bună practică, care, preluat de către cât mai multe companii din industrie, poate consolida poziția României ca producător și exportator de produse agricole, dar și o mai bună recunoaștere a etichetei cu produs în România”, a declarat și Ana-Maria Samuilă, Head of Agribusiness & Food BCR.

  „Sectorul agribusiness a continuat să contribuie în mod semnificativ la PIB-ul României în ultimii ani, chiar și în contextul pandemic, și considerăm că există un potențial extraordinar de creștere. De altfel, creditele sindicalizate sunt un instrument alternativ de finanțare pentru dezvoltarea companiilor din acest sector, uitându-ne la evoluția internațională, la inovațiile care aduc valoare adaugată mare și tendințele din zona de agritech. Un plan de afaceri solid, susținut printr-o finanțare sindicalizată, facilitează o mai bună integrare a companiilor în lanțul de aprovizionare global”, a spus  Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

  ”Finanțarea obținută de către Carmistin reprezintă un semnal foarte bun nu doar pentru sectorul agricol, ci pentru întreg mediul de business din Romania, fiind o finanțare relevantă acordată unui grup de companii cu acționariat local. Dinamismul și agilitatea Carmistin sunt reflectate perfect într-o facilitate sindicalizată custom-made, ce acoperă toate nevoile grupului, de la capital de lucru, până la structuri complexe de finanțare a proiectelor de investiții ce beneficiază de ajutor de stat sau de fonduri europene”, a declarat Mihai Murgu, Partener PCF Investment Banking.

  Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agribusiness și de procesare a cărnii din România. Totodată, este unul dintre puținele holdinguri agricole care integrează în proporție de 90% lanțul de producție agro-zootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare și distribuție de produse și preparate din carne (inclusiv în rețeaua proprie de retail).

  Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producție: pui, porc, vită și agricultură.


  Te-ar mai putea interesa

  Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie

  Ultimele știri

  Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobat de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut