• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TRITER 050 FS și TRIGOF 050 FS – două fungicide de excepție pentru tratamentul semințelor de cereale de la Innvigo Agro!

    Roxana Dobre -

    Demararea unei culturi de succes pentru grâu, orz, secară și triticale începe întotdeauna prin câțiva pași agreați de agronomi respectiv, alegerea semințelor de cereale cu genetică performantă care au dat producții mari și stabile în anul anterior și adaptarea arealului de cultură. În unele cazuri trebuie luate în seamă și soiurile de grâu umblătoare care se pot însămânța în toamna mai târziu sau chiar în primăvară devreme când schimbările climatice nu permit însămânțarea în perioada optimă a zonei de cultură.

    Este cunoscut faptul că rotația culturilor de cereale în asolament cu prășitoare sau plante tehnice este principalul factor care limitează dezvoltarea agenților patogeni care se transmit de la an la an prin resturi vegetale în sol sau sămânță. Monocultura, sau cultivarea după plante premergătoare înrudite botanic duce la apariția unor boli transmisibile de patogeni comuni cu ar fi mucegaiuri de zăpadă, înnegrirea bazei tulpinii, putregaiuri, fusarioza, făinarea, mălura sau tăciuni. Ulterior alegerii genotipul lui cultivat este necesară condiționarea semințelor de cereale în unități specializate de condiționare și tratare a semințelor.

    Protecția semințelor este recomandat să se facă din 2 considerente: tratamente cu fungicide pentru protejarea împotriva atacurilor patogenilor transmiși prin semințe, precum și tratarea cu insecticide specifice unde sunt atacuri considerabile ale dăunătorilor de sol (viermi sârmă, larve de carabide, gândac ghebos). Nu se recomandă cultivarea semințelor necondiționate și tratate cu fungicide.

    Compania INNVIGO Agro vine în întâmpinarea fermierilor cu 2 fungicide pentru tratarea semințelor de cereale, care combat un spectru larg de boli protejând tinerele plante răsărite pe toată perioada toamnei: Triter 050 FS și Trigof 050 FS. 

    Triter 050 FS, fungicid pentru tratarea semințelor de cereale păioase

    Triter 050 FS este un fungicid sub formă de suspensie lichidă pentru tratarea semințelor, cu acțiune sistemică. Este destinat tratării semințelor cu mașinile de tratat semințe adaptate aplicării cu produse lichide. Triter 050 FS conține substanța activă triticonazol – compus triazol din grupul inhibitori de biosinteză a sterolului – inhibitori ai demetilazei (SB1-DMI) (grupul FRAC 3).

    Combate Mălura comună (Tilletia caries, Tilletia foetida), Fuzarioză (Fusarium spp.), Mucegaiul de zăpadă (Microdochium majus), Tăciunele zburător (Ustilago segetum), Sfâșierea frunzelor (Pyrenophora gramineea) și Pătarea reticulară (Pyrenophora teres).

    Doza de utilizare Triter 050 FS este 1 l de produs în amestec cu 7-8 litri apă pentru tratarea 1  tonă de sămânță de cereale condiționată. Este recomandat ca în timpul procesului de tratare să se aplice o doză corectă a produsului şi o distribuţie uniformă pe seminţe. Se recomandă aplicarea produsului numai pe seminţele condiţionate (fără insecte, impurităţi ale altor specii, resturi vegetale, resturi de sol, praf în masa de semințe.

    Trigof 050 FS, fungicid pentru tratarea semințelor de cereale

    Trigof 050 FS este un fungicid sub formă de concentrat lichid omogen, intens roșu, cu efect de contact. Produsul conține substanța activă fludioxonil (un compus din grupul fenil-piroli – Grupul FRAC 12). Ca parte a strategiei împotriva rezistenței la boli se recomandă, printre altele, utilizarea produsului numai în doza recomandată. Produsul este destinat tratării cu mașini de tratat semințe, adaptate pentru soluții lichide și suspensii. Obiectivul este tratarea semințelor de cereale împotriva bolilor fungice, în special a celor cauzate de fungi de tipul Fusarium. Tratarea trebuie efectuată în maşinile de tratat semințe, staționare sau mobile, cu tratare continuă în conformitate cu instrucţiunile acestei mașini de tratat semințe.

    Doza de utilizare Trigof 050 FS este 1 litru de produs în amestec cu 7-8 litri apă pentru tratarea 1 tonă de sămânță de cereale condiționată. Este recomandat ca în timpul procesului de tratare să se aplice o doză corectă a produsului şi o distribuţie uniformă pe seminţe. Se recomandă aplicarea produsului numai pe seminţele condiţionate (fără insecte, impurităţi ale altor specii, resturi vegetale, resturi de sol, praf în masa de seminţe.

    INNVIGO Agro este un producător de produse de protecția plantelor care prezintă cel mai complet portofoliu de produse pentru protecția cerealelor care asigură o tehnologie completă de protecție a culturilor de cereale, împotriva bolilor, dăunătorilor și a buruienilor, care se adaptează cel mai bine la schimbările climatice și oferă strategii optime pentru fiecare fermă.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd