• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O fermă din Prahova folosește schema de tratament Aectra pentru a produce legume frumoase și sănătoase

    Adrian Radu -

    Culturile de legume reprezintă produse agricole de mare importanță biologică și economică și, prin urmare, este esențială cunoașterea precisă a tratamentelor care stimulează producția. Culturile de legume sunt frecvent expuse la diferiți factori de stres abiotic, care le limitează randamentul. Pentru a face față acestei probleme, dezvoltatorii de input-uri se concentrează în prezent, printre altele, pe stimularea mecanismelor de toleranță legate de stres și a programelor de dezvoltare a celulelor vegetale. Concretizarea acestor soluții vine sub forma fertilizanților foliari și a biostimulatorilor.

    Cu o experiență de peste 30 de ani în agricultura romanească și o reputație excelentă pe piață, Aectra Agrochemicals răspunde cerințelor fermierilor printr-un portofoliu complet de biostimulatori, fertilizanți foliari și regulatori de creștere.

    Fermierul Iulian Alexandru Dinu, din localitatea Brătășanca, județul Prahova, a experimentat o schemă completă de tratament cu produsele Aectra, iar randamentul culturilor dovedește performanța tehologiilor. La pregătirea terenului, legumicultorul prahovean a folosit Blackjak, un biostimulator 100% natural, obtinut din Leonardină, foarte bogată în humus. Acesta oferă beneficiul de a înlocui folosirea a 6-8 tone de gunoi de grajd, fără să conțină, însă, semințe de buruieni sau ouă de dăunători. Biostimulatorul Blackjak mărește volumul rădăcinilor, stimulează vigoarea plantei și ajută la deblocarea elementelor nutritive din sol.

    În continuarea schemei, la ferma din Brătășanca s-a utilizat un alt produs Aectra, biostimulatorul Terra-Sorb Radicular, cu o concentrație ridicată de L-aminoacizi și azot (N) organic. Formele de L-aminoacizi regăsite în componența produsului sunt ușor recunoscute și asimilate de plante pentru utilizarea lor imediată. L-aminoacizii au roluri multiple in plantă: intensificarea procesului de fotosinteză, absorbția și transportul apei și elementelor nutritive, activarea și reglarea nivelului de hormoni de creștere, polenizarea și formarea fructelor, îmbunătățirea calității și grăbirea maturării fructelor.

    Seria de tratament a fost completată cu FertiCig-R Start, un îngrăşământ hidrosolubil cu aplicare radiculară, cu un conţinut ridicat de fosfor, cu rol în dezvoltarea rădăcinilor. Acest fertilizant stimulează dezvoltarea sistemului radicular, favorizează biosinteza clorofilei, măreşte rezistenţa plantelor la secetă, atacul de boli şi dăunători şi contribuie la formarea acizilor nucleici din plante.

    Pentru a stimula înrădăcinarea și germinația, precum și reacţia de apărare a plantelor de stresul abiotic şi biotic, fermierul prahovean a optat pentru produsul Atonik, fiind utilizat intensiv de fermierii din peste 70 de țări de pe 5 continente.

    ”Am avut produsul Atonik, pe care l-am utilizat în comparație cu alte produse și am văzut că are rezultate foarte bune în ce privește legarea florilor și atunci am fost interesat să cunosc și alte soluții și alte produse pe care le are în portofoliu Aectra”, a declarat Iulian Alexandru Dinu.

    Schema de tratament a inclus, de asmenea, și Equilibrium, un biostimulator bio de fructificare, care are în compoziție aminoacizi liberi, polizaharide, fitohormoni și betaine din extract de alge marine.

    Culturile de la ferma prahoveană se remarcă în primul rând prin plantele sănătoase, condiție esențială pentru calitatea generală a culturilor și randamentul recoltabil. Utilizate corect, produsele din portofoliul Aectra sunt instrumente care au potențialul de a vă ajuta să creșteți o cultură de calitate superioară, mai profitabilă și mai eficientă.

    Toate detaliile referitoare la produsele de protecție oferite de Aectra pot fi găsite pe site-ul oficial, www.aectra.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!