Ştiri agricole

Fermierii cu terenuri afectate de calamități în 2013, scutiți de impozitul pe venitul agricol

Fermierii ale căror terenuri agricole și culturi au fost afectate de calamități anul trecut vor fi scutiți de la plata impozitului pe venitul agricol. Daniel Botănoiu, secretar de stat în MADR, a anunțat. în cadrul unei întâlniri cu fermierii de la Botoșani, că Guvernul pregătește un act normativ îna cest sens.

“Este vorba de amnistie fiscală în cazul impozitului pe norma de venit. Oamenii aceia nu au mai putut obține niciun venit. Pentru că termenele de plată erau 25 octombrie și 15 decembrie 2013, nu se mai poate reveni, să-i scutești de la plată, și atunci trebuie introdus acest act normativ cu privire la amnistia fiscală”, a declarat Daniel Botănoiu pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, de amnistia fiscală vor beneficia proprietarii a 75.000 de hectare de teren agricol care au fost calamitate.

Tot la întâlnirea cu fermierii din Botoșani, crescătorii de animale din zonă au primit o veste bună privind deschiderea punctului vamal de la Stânca Costeşti şi pentru traficul de mărfuri. Președintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a adus la cunoştinţa celor prezenţi că un act normativ a fost iniţiat cu acest obiect încă de anul trecut, dar că, din cauza deselor schimbări de la ANSVSA şi Ministerul Agriculturii, adoptarea proiectului s-a împotmolit.

„Din punctul nostru se justifică şi probabil că, în câteva luni de zile, o să avem acel punct de intrare la frontieră, la Vama Stânca Costeşti şi pe controlul sanitar şi fitosanitar tocmai pentru că ameninţările care vin din zona ţărilor terţe, şi aici mă refer la Republica Moldova, la Ucraina, şi aici mă refer la ameninţările privind bolile transmisibile la animale, ştiţi foarte bine că în Ucraina e problemă cu pesta porcină africană şi noi luăm toate măsurile care se impun astfel încât să limităm foarte mult acest pericol care poate să ajungă la noi în ţară”, a afirmat Vladimir Mănăstireanu, preşedinte ANSVSA, citat de botosaneanul.ro.

La întâlnirea de sâmbătă, de la Botoșani, au fost prezenți circa 300 de fermieri și aleși locali, precum și trei secretari de stat: Daniel Botănoiu de la MADR, Vladimir Mănăstireanu – președintele ANSVSA și Dan Manolescu, secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!