Ştiri agricole

Secetă istorică în Australia: Fermierii au ajus să își sacrifice animalele pentru că nu au cu ce le hrăni

Regiunile din estul Australiei se confruntă cu o secetă ce a determinat deja guvernul să vorbească despre un ”dezastru național”. Cei mai afectați sunt crescătorii de animale – în special bovine. Din cauză că nu au cu ce își hrăni cirezile, mulți au ajuns să sacrifice vacile sau să le vândă la prețuri de nimic.

În statul Queensland, seceta a acoperit 80% din suprafață, potrivit estimărilor oficiale. Deși ar mai exista resurse pentru irigarea terenurilor cultivate, autoritățile recunosc că energia necesară pentru pomparea acestei resurse va fi imposibil de acoperit pentru agricultori. O cultură ce a fost deja grav afectată este cea de trestie de zahăr, estimările fiind că recolta va fi înjumătățită.

Autoritățile se tem că seceta nu afectează doar afacerile fermierilor, ci și sănătatea lor mintală, potrivit unui reportaj prezentat de Aljazeera. În ultimele zile, specialiștii medicali au fost nevoiți să intervină în mai multe ferme australiene pentru a preveni acte sinucigașe. Crescătorii de animale sunt deprimați de dezastrul cauzat de secetă și mulți nu văd o ieșire la liman, chiar dacă agricultori din alte regiuni au început să trimită hrană umanitară pentru bovinele din zonele secate.

Situația secetei la 1 martie

situatia secetei din australiaFoto: abc.net.au

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!