• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Produsele INNVIGO AGRO care nu trebuie să lipsească din nicio fermă la aplicarea tehnologiei din toamnă pentru rapiță!

  agrointeligenta.ro -

  O cultură de rapiță cu rezistență la iernare se tratează toamna pentru obținerea de producții ridicate vara! INNVIGO AGRO vine în sprijinul fermierilor cultivatori de rapiță cu câteva produse care sunt un ”must to do” de aplicat în tehnologia culturii în scopul reducerii taliei plantelor, îngroșării coletului și stimularea dezvoltării sistemului radicular. Acestea se aplică înainte de intrarea rapiței în iarnă pentru a-i asigura plantei o talie mai mică cu frunze erecte care previne contactul acestora cu solul și infestarea cu patogenii din sol, precum și o rădăcină mai profundă care explorează și înmagazinează un volum mai mare de nutrieți.

  Astfel, INVISTER 300 SL este un regulator de creștere pe bază de clorură de mepiquat, cea mai folosită substanță activă utilizată în aplicările de toamnă pentru creșterea rezistenței la iernare a plantelor de rapiță.

  Regulatorii de creștere, o soluție de întărire a rezistenței rapiței la îngheț

  Toamnele lungi cu temperaturi ridicate în cursul perioadei de creștere a rapiței, alături de o fertilizare în concordanță cu nevoile culturii și cu prezența precipitațiilor din lunile iulie-septembrie vor determina o creștere luxuriantă a vegetației până la intrarea în iarnă în octombrie-noiembrie. Indiferent de varietățile de rapiță însămânțate – soiuri sau hibrizi – aceste condițiile climatice de vegetație în lunile următoare, vor favoriza dezvoltarea optima de creștere a plantelor de rapiță, probabil mai luxuriante decât în anii anteriori în care culturile au fost afectate de seceta prelungită sau de toamne mai răcoroase – care limitează dezvoltarea tuturor culturilor însămânțate.

  Tratamentele de regularizare a creșterii rapiței sunt recomandate în condițiile acestui an. Produsele de regularizare recomandate de specialiști sunt produse pe bază de cloruri de mepiquat sub diverse formulări, care se aplică în perioada de vegetație când plantele au între 3-4 frunze adevărate.

  INVISTER 300 SL, o soluție practică de regularizare a creșterii plantelor și creștere a rezistenței rapiței pentru perioada rece a iernii.

  INVISTER 300 SL este un produs din categoria regulatorilor de creștere și dezvoltare a plantelor care conține o concentrație ridicată de clorură de mepiquat 300 grame per litru, conceput pentru evitarea supradezvoltării plantelor precum și scurtarea și întărirea tulpinilor. Produsul are acțiune sistemică în plante acționând împotriva alungirii tulpinii tinerelor plante, care altfel ar fi mult mai sensibile la înghețurile din iarnă. De asemenea, acțiunea substanței mepiquat clorură stimulează dezvoltarea și fortificarea sistemului radicular al plantelor tratate prin dublarea volumului masei radiculare.

  Momentul optim de aplicare a regulatorului de creștere INVISTER 300 SL la rapiță este în stadiul de 3-4 frunze, cu o singură aplicare în doză de 0,6-0,7 l /hectar. Doza maximă de 0,7l se aplică atunci când plantele au peste 5 frunze. Cantitatea de apă la hectar este 200-300 litri de apă.

  Caracteristici INVISTER 300 SL, regulator de creștere concentrat pentru rapiță si tratamente mixte cu fungicide

  Cultivatorilor de rapiță care vor să aibă o iarnă liniștită, compania INNVIGO AGRO le recomandă să utilizeze INVISTER 300 SL. Acesta este soluția ideală pentru aplicarea în toamnă sau primăvară a produselor cu efect de regulator de creștere (mepiquat clorură). Produsul se poate aplica singur sau în amestec cu un fungicid pe bază de tebuconazol pentru tratarea simultană (tank mix) și împotriva bolilor care afectează plantele încă din INVISTER 300 SL 0,6 l/ha + Zizan/Ambrossio 500 SC 0,5 1/ha.

  Aplicând INVISTER 300 SL+ Zizan /Ambrossio 500 SC (tebuconazol) în toamnă, se va obține un dublu scop: prevenirea atacul de boli pe de o parte și, totodată, și creșterea rezistenței la iernare, prin reducerea alungirii tulpinii și dezvoltarea rădăcinii rapiței.

  O alternativă la tratamentul cu regulator și fungicide este și produsul fungicid METKON 100 SL (metconazol) care se aplică toamna la rapiță pentru acțiunea de fungicid și regulator de creștere în doză de 0,3 l/ha aplicat când plantele de rapiță au 4-6 frunze adevărate. Bolile principale controlate de către tanx mix sunt: Phoma, Sclerotinia, Botrytis, Alternarioza și Făinarea, concomitent cu acțiunea de regulator de creștere.

  Beneficiile aplicării INVISTER 300 SL (foto 2021)

  Experiențele au arătat că rezistența la iernare a rapiței tratate cu INVISTER 300 SL a fost mai mare comparativ cu parcelele tratate cu alte substanțe active sau comparativ cu cele netratate. Rezistența mărită peste iarnă este efectul reducerii creșterii părții aeriene a plantei, aplicarea în tank mix având totodată un impact pozitiv asupra dezvoltării rădăcinilor. Astfel, la plantele tratate, baza coletului este mai aproape de sol și va fi mai protejat împotriva înghețului.

  Plantele nu se vor dezvolta excesiv, evitând astfel una dintre principalele cauze ale pierderii culturii în perioada rece. Îmbunătățirea procesului de creștere și dezvoltare puternică a rădăcinilor ajută, de asemenea, la trecerea cu brio a sezonului rece, iar apa și nutrienții – aplicați prin îngrășăminte solide sau foliare, vor fi folosiți cu precădere pentru creșterea și fortificarea rădăcinilor.

  INNVIGO AGRO este unul din producătorii de produse de protecția plantelor care prezintă cea mai completă tehnologie de protecție a culturilor de rapiță și cereale, indiferent de fluctuația evenimentelor meteo sau strategiile pe care fermierul le adoptă în ferma sa.

  Soluții complete la costuri corecte!

  Innvigo – better chemistry


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h!

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar