• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Aplicarea timpurie a erbicidelor pentru cel mai bun control asupra buruienilor din cultura cerealelor păioase. Recomandările INNVIGO AGRO pentru campania de toamnă!

    agrointeligenta.ro -

    Din cauza schimbărilor climatice care afectează toate culturile agricole, cu efecte asupra fenologiei plantelor de cultură și implicit asupra producției, dar și a aplicării tehnologiilor de combatere a buruienilor, a bolilor și dăunătorilor, este necesar să adaptăm planurile de protecție a plantelor prin aplicarea unei noi strategii tehnologice. Pre-emergența este cea mai bună modalitate de a controla buruienile din culturile de cereale păioase!

    Pentru culturile de cereale păioase, strategia propusă de către INNVIGO AGRO, este efectuarea timpurie a erbicidării din toamnă: pentru reducerea concurenței dintre plantele de cultură și buruieni încă din primele faze de dezvolatare a cerealelor, creând astfel premisele adaptării la condițiile climatice și sporind șansele obținerii unor producții ridicate prin folosirea precipitațiilor din perioada rece a anului.

    CEVINO 500 SC, erbicid de toamnă pentru grâu. De la INNVIGO AGRO!

    Erbicidarea din toamnă a buruienilor, facilitează dezvoltarea plantelor de cultură comparativ cu inamicul nr. 1 al culturii: specii de buruieni problemă de carantină pentru cereale, respectiv: Iarba vântului (Apera spica venti), samulastra de floarea soarelui (Helianthus anuus), Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), Coada vulpii (Alopecurus myosuroides), Obsigă nearistată (Bromus inermis), Raigras, (Lolium perenne) și alte buruieni dicotiledonate anuale.

    O specie invazivă este Obsiga care în zona de centru, vest și sudul țării s-a dezvoltat exponențial în culturile de cereale, datorită faptului că erbicidele comune nu combat această specie de buruiană (foto comparativă mai jos).

    Erbicidarea din toamnă degrevează vârfurile de lucrări din campania de primăvară prin devansarea acestei verigi tehnologice de combatere a buruienilor graminee și dicotiledonate pentru cereale. De asemenea, asigură plantelor o suprafață de nutriție mai mare datorită lipsei competiției, pentru îngrășămintele aplicate din toamnă și pe parcursul întregii perioade de vegetație a culturii. Lipsa buruienilor asigură un volum mai mare de umiditate aferent plantelor de cultură în caz de secetă sau precipitații reduse pe perioada de iarnă. Nu necesită aplicări ulterioare de alte substanțe active, pentru spectru de buruieni controlat și asigură o perioadă lungă de remanență, fără a afecta cultura următoare în rotație.

    Pentru a veni în sprijinul fermierilor INNVIGO AGRO recomandă aplicarea erbicidului CEVINO 500 SC care datorită substanței active conținute, flufenacet, combate aceste buruieni problemă.

    Erbicidul CEVINO 500 SC are o flexibilitate mare în aplicare:

    Astfel, pentru lărgirea spectrului de combatere a buruienilor dicotiledonate se poate aplica în tank-mix împreună cu erbicidul ADIUNKT 500 SC (diflufenican 500 gr/l): CEVINO 500 SC 0,24 l/ha + ADIUNKT 500 SC 0,2 l/ha, această formulă asigurând un complet de combatere a buruienilor.

    De asemenea culturile de cereale se pot erbicida din toamnă și cu produsele ADIUNKT 500 SC (diflufenican 500 gr/l) în doză 0,24 l/ha + GALMET 20 SG (metsulfuron metil 200 gr/kg) în doză de 0,03 kg/ha sau cu amestecul folosit de către fermele de elită – CEVINO 500 SC 0,3 l/ha + ADIUNKT 500 SC 0,2 l/ha + GALMET 20 SG 0,015 kg/ha. Această asociere asigură un control superior al buruienilor din culturile de cereale pe întreaga perioadă de vegetație a culturii.

    Strategia de erbicidare din toamnă a fost testată cu succes de către specialiștii INNVIGO AGRO la la stațiunile SCDA TURDA, SCDA SECUIENI, SCDA LOVRIN în cadrul platformelelor tehnice organizate pentru cultura de grâu (perioada 2018 -2020).

    Pentru fiecare locație au fost elaborate si studiate mai multe protocoale de testare, printre care: aplicare diferențiată, atât toamna cât și primăvara, a soluțiilor INNVIGO AGRO, confirmând încă o dată performanțele erbicidelor INNVIGO AGRO dar și ale tehnologiilor complete de protecție a plantelor.

    Campania VOUCHER 2021: ’’CÂȘTIGĂ MAI MULT ÎN 2021 CU INNVIGO’’ asigură fermierilor care achiziționează produse din portofoliul INNVIGO AGRO până la 30 octombrie 2021, reduceri de până la 10 % pentru produsele participante la promoții.

    INNVIGO AGRO

    SOLUȚII COMPLETE LA COSTURI CORECTE!

    WEB: www.innvigo.ro

    CATALOGUL INNVIGO pentru 2021 poate fi vizualizat aici: https://www.paperturn-view.com/?pid=MTQ141621


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”