Dumitru Andreșoi: La momentul de față, mielul în viu se valorifică la 14 lei pe kilogram!
agrointeligenta.ro -Prețul pentru mieii în viu la vânzările din această toamnă. Față de alți ani, 2021 a adus o majorare de preț la valorificarea mieilor direct de la oieri, însă și tratamentele, carburantul și celelalte materiale s-au scumpit.
Despre prețul mieilor la acest moment, fermierul Dumitru Andreșoi a vorbit în cadrul Sărbătorii ”Țurcana – Regina munților” – ediția 2021.
”Într-adevăr, anul acesta a fost un an mai bun ca anii trecuți, datorită creșterii prețului de carne de miel în viu. Dacă în anii trecuți vorbeam, până în 2019, de 4-5-6 lei/kg, din 2019-2020 undeva la 10 lei/kg, acum, la momentul de față mielul de la crescătorul din câmp se valorifică la prețul de 14 lei – plus cei 8%, undeva la 15 lei/kg. Acesta este un preț, spun eu, aproape de adevăr, de corect. Sperăm ca la anul și prețul la carnea de oaie și a produselor care le obținem de la aceste animale să crească concomitent cu celelalte produse, care vedem cum cresc ca preț foarte mult, începând de la carburant, materiale de construcții, toate pe care noi le folosim în activitatea noastră”, a declarat Dumitru Andreșoi, fermier din județul Hunedoara și apreciat ca fiind crescătorul cu cel mai mare efectiv de ovine la nivel național.