• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dumitru Andreșoi: La momentul de față, mielul în viu se valorifică la 14 lei pe kilogram!

    agrointeligenta.ro -

    Prețul pentru mieii în viu la vânzările din această toamnă. Față de alți ani, 2021 a adus o majorare de preț la valorificarea mieilor direct de la oieri, însă și tratamentele, carburantul și celelalte materiale s-au scumpit.

    Despre prețul mieilor la acest moment, fermierul Dumitru Andreșoi a vorbit în cadrul Sărbătorii ”Țurcana – Regina munților” – ediția 2021.

    ”Într-adevăr, anul acesta a fost un an mai bun ca anii trecuți, datorită creșterii prețului de carne de miel în viu. Dacă în anii trecuți vorbeam, până în 2019, de 4-5-6 lei/kg, din 2019-2020 undeva la 10 lei/kg, acum, la momentul de față mielul de la crescătorul din câmp se valorifică la prețul de 14 lei – plus cei 8%, undeva la 15 lei/kg. Acesta este un preț, spun eu, aproape de adevăr, de corect. Sperăm ca la anul și prețul la carnea de oaie și a produselor care le obținem de la aceste animale să crească concomitent cu celelalte produse, care vedem cum cresc ca preț foarte mult, începând de la carburant, materiale de construcții, toate pe care noi le folosim în activitatea noastră”, a declarat Dumitru Andreșoi, fermier din județul Hunedoara și apreciat ca fiind crescătorul cu cel mai mare efectiv de ovine la nivel național.


    Te-ar mai putea interesa

    Ce durată de viață are un panou fotovoltaic. Calculele specialiștilor, date peste cap Fermier dezamăgit de ”regina covoarelor vegetale”: ”La pomul lăudat nu te duci cu sacul” Lege nouă pentru toți românii care au montate panouri fotovoltaice

    Ultimele știri

    Gripă aviară depistată într-o fermă cu zeci de mii de curcani. Toate păsările au fost sacrificate Primele județe în care fermierii au anunțat că au primit avansul APIA în conturi Ministrul Agriculturii, în vizită la ferma lui Gigi Nețoiu: ”Susțin în continuare integrarea vegetalului în zootehnie”