• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • De râsu’-plânsu’: Fermierii botoșăneni, ademeniți în ACEEAȘI zi la două târguri agricole. Organizatorii evenimentelor sunt rivali politici

  agrointeligenta.ro -

  Două târguri cu profil agricol organizate în aceeași zi, în același oraș! Nu e păcăleală de 1 aprilie, ci, din păcate, trista realitate de la Botoșani, unde doi foști ”prieteni” politici, astăzi rivali, sunt deciși să își arate mușchii și să își pună unul altuia bețe în roate. La mijloc se află fermierii și meșteșugarii din județ pentru care, în anii trecuți, Târgul Agro-zoo a reprezentat, în fiecare primăvară, o oportunitate de a stabili noi contacte de afaceri și de a-și vinde produsele agroalimentare.

  Cei doi organizatori ai târgurilor sunt, pe de o parte, Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani și președinte al filialei județene a PNL, iar de cealaltă parte, Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de cercetare Popăuți și președinte al Asociției crescătorilor de ovine Moldoovis. Deși încă deține și funcția de vicepreședinte PNL Botoșani, Nechifor nu mai face parte dintre apropiații președintelui de CJ și, mai mult, a început chiar să îl șicaneze pe acesta. Astfel, deși în ultimii ani, Târgul Agro-zoo, cel mai mare din zonă, a fost organizat la Stațiunea Popăuți, directorul Nechifor a anunțat că el nu mai dorește în instituția sa evenimentul organizat de Consiliul Județean și, mai mult, intenționează să organizeze aici un târg cu profil identic, la care să cheme toți fermierii botoșăneni.

  Țurcanu: ”Nu putem amâna târgul”

  Târgul organizat de Consiliul Județean a fost deja anunțat pentru zilele de 3-4 mai, într-o locație nouă: la poligonul ACR din oraș.

  ”Măcar din respect pentru cetățeni și pentru un om care a pus suflet acolo, la Popăuți, și care a făcut tot ce înseamnă gardurile alea pe acolo și toate alea, ca așa-i corect și normal dacă respectăm fermierii, ar trebui să-l organizeze în altă zi. Noi avem acest angajament de foarte mult timp, l-am informat pe domnul (Ionică Nechifor, n.r.) care dorește să organizeze în același timp târgul că noi avem niște angajamente făcute, niște contracte, niște avansuri și nu putem amâna târgul”, a declarat liderul PNL, Florin Țurcanu, citat de reporterul.ro.

  Nechifor: ”Nu pot să suport să râdă celelalte județe de noi”

  Președintele Asociției crescătorilor de ovine Moldoovis recunoaște că situția este jenantă și îl acuză pe președintele Consiliului Județean că vrea să acapareze un eveniment al fermierilor doar de dragul de a-și face imagine.

  ”Să apărem cu două târguri în aceeași zi este jenant, bulversăm fermierii. Dacă domnul președinte nu vrea să înțeleagă lucrul acesta, eu unul mă gândesc să mă retrag. Îi pun la dispoziție și Stațiunea Popăuți pentru a face târgul, dar eu nu îmi asum acest târg. Nu e posibil așa ceva! Nu e posibil să faci de râs un județ! Nu e posibil să îi bulversezi pe fermieri, să te folosești de ei pentru imagine și să nu îți pese de promovarea lor, ci doar de imaginea ta. Mie nu îmi trebuie imagine și nu pot să suport să râdă celelalte județe de noi. Eu am ajuns cu târgul la a IX-a ediție, dar se pare că nu contează asta. Eu nu pot să îmi bat joc de fermieri”, a declarat Ionică Nechifor pentru banulbotosanean.ro.

  florin turcanu si ionica nechiforIonică Nechifor și Florin Țurcanu (mijloc) au fost, până de curând, foarte apropiați

  Foto: www.botosaninecenzurat.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Alături de fermieri. Trimite întrebarea ta și specialistul Michelin îți răspunde! Agricultura ecologică, o oportunitate certă în vreme de criză. Soluții și idei oferite de Agro-Est Muntenia

  Ultimele știri

  Doi bărbaţi au semănat canabis pe 6 hectare. Cultura depistată era în plină recoltă cu zilieri angajaţi! ÎN VIGOARE! Guvernul a emis NORMELE după care tinerii fermieri primesc până la 50 ha! Fraudă de 1 milion lei la subvenția pe pășune! Primar, viceprimar și președinți de asociații – în judecată!

  Căutare în articole