• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo pentru săptămâna 11-17 octombrie. ANM: Ploi și temperaturi scăzute

    Angelica Lefter -

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prognozat vreme rece pentru următoarele zile în întreaga țară, astfel că în această săptămână vor predomina temperaturile scăzute și ploi în anumite zone ale țării. Pe parcursul întregii săptămâni 11-17 octombrie, temperatura maximă a zilei nu va depăși 17-18 grade Celsius, iar la munte chiar va ninge și vântul va avea intensificări.

    ANM: Prognoza meteo luni – 11 octombrie

    În prima zi din săptămână, vremea va fi predominant închisă şi în continuare deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În prima parte a zilei, va ploua în sud-vestul ţării, apoi mai ales din orele serii ploile vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului, iar pe suprafeţe mici, cu o probabilitate mai ridicatã în Banat şi Oltenia, cantitãţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În zona montană înaltă vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua la munte – la altitudini mari, în sudul Banatului şi pe arii mai restrânse şi la viteze mai mici în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.

    ANM: Prognoza meteo marți – 12 octombrie

    Valorile termice, în special din timpul zilei, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor ţării. Înnorările vor fi în general persistente şi va ploua, ziua, în cea mai mare parte a teritoriului, iar noaptea în sud, centru şi est, iar local în special în regiunile sud-estice este posibil sã se acumuleze cantităţi de apă însemnate. La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în a doua parte a intervalului în zona montană înaltă şi în sud-est, cu viteze mai mari în zona costieră a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

    ANM: Prognoza meteo miercuri – 13 octombrie

    Meteorologii au prognozat pentru ziua de miercuri că vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, local în jumătatea de est a teritoriului şi pe arii restrânse în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari doar ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, iar trecător şi la viteze mai mici şi în sud şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade.

    Izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

    ANM: Prognoza meteo joi – 14 octombrie

    Valorile termice vor fi cu mult mai scãzute decât în mod normal pentru aceastã datã în toate regiunile. Cerul va fi noros şi va ploua în jumãtatea de sud-est a ţãrii, posibil moderat cantitativ, în timp ce în rest înnorãrile vor fi temporare şi ploile se vor semnala izolat. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 15 grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 10 grade.

    Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

    ANM: Prognoza meteo vineri, sâmbătă, duminică – 15, 16, 17 octombrie

    La finalul săptămânii, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de rece în aproape toată ţara. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea de sud-est a teritoriului, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM)


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun” George Cățean, fermier: Cea mai vândută telemea din România este produsă în Germania