• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cine conduce MADR după demisia lui Oros. Premierul Cîțu a făcut anunțul!

    Roxana Dobre -

    Demisia lui Adrian Oros a devenit de ieri definitivă și irevocabilă, cine va conduce ministerul? – a fost întrebat joi, 14 octombrie, premierul Florin Cîțu, în cadrul conferinței de la finalul ședinței de Guvern. Acesta a spus că ministrul a delegat atribuțiile ”de mai mult timp secretarului de stat Miu”. Este vorba despre secretarul de stat din Ministerului Agriculturii, Marius Micu.

    Premierul a fost întrebat joi pe cine va numi în funcția de ministru al agriculturii având în vedere că demisia lui Adrian Oros a devenit de ieri definitivă. ”Vom vedea pe cine vom numi și cum vom asigura conducerea ministerului. Vom comunica în momentul în care vom avea o decizie”, a răspuns premierul.

    Reporterul a insistat și a semnalat că în momentul de față Ministerul Agriculturii nu are o conducere, nici măcar interimară. ”Şi-a delegat atribuțiile domnul Oros de mai mult timp secretarului de stat Miu (este vorba despre Marius Micu n.r ) deci atribuțiile sunt deja delegate. Mulţumesc!”, a mai precizat premierul fără să menționeze despre ce secretar de stat este vorba.

    Din galerie foto de la ședința de Guvern de astăzi, joi – 14 octombrie, nu este clar dacă din partea MADR a participat cineva la discuții. Dacă cu o săptămână înainte, la ședință a fost prezent secretarul de stat Marius Micu, în foto de la ședința de azi apar, în blur, două scaune libere în dreapta ministrului Cseke Attila.

    Ministerul Agriculturii, o instituție cu patru secretari de stat și un subsecretar de stat

    De precizat că Ministerul Agriculturii este printre ministerele cu cei mai mulți secretari de stat. După demiterea reprezentantului USR George Cățean, au rămas în conducerea MADR, din partea PNL, secretarii de stat Aurel Simion, Marius Micu și George Ștefan, iar din partea UDMR Antal Szabolcs Barabási. Ministerul Agriculturii are și un subsecretar de stat, pe fostul consilier al actualului deputat Emil Dumitru, fiul deputatului PNL George Ionescu, Mihai Sebastian Ionescu.

    Imagine din ședința de Guvern de astăzi, 14 octombrie

     

    Imagine din ședința de Guvern de săptămâna trecută, când la două scaune în dreapta ministrului Cseke a stat reprezentantul MADR Marius Micu.

    Adrian Oros și-ar fi depus demisia pe 29 septembrie

    Reamintim că Adrian Oros a anunțat pe 29 septembrie că și-a înaintat demisia sa din guvern justificând că nu a primit destulă susținere din partea premierului Florin Cîțu pentru programele din agricultură. El s-a plâns că ministerul a primit un buget mai mic decât anul trecut.

    Demisia lui Oros a venit după ce duminică, 26 septembrie, Ludovic Orban a pierdut președinția PNL în fața premierului Florin Cîțu. Oros a făcut parte din ”echipa Orban”, fiind de asemenea susținut în funcția de ministru de către fostul președinte al PNL. Actul unilateral de demisie din funcția de ministru va intra în vigoare la momentul publicării în Monitorul Oficial iar premierul României avea termen de 15 zile pentru a lua act de gestul unilateral al demisiei unui ministru.

    În ultimele zile, Adrian Oros nu a mers la Reuniunea miniștrilor de agricultură din UE – Consiliul AGRIFISH, la Luxemburg, ci a mers în Germania pentru a participa la un târg al industriei alimentare și a băuturilor.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români