Roșii violet create de cercetătorii germani cu ajutorul pigmentului natural din sfeclă roșie
agrointeligenta.ro -Roșiile violet – o creația a cercetătorilor din Germania care au anunțat că au realizat o nouă varietate de tomate cu ajutorul unui pigment natural ce se găsește în sfecla roșie.
Cercetătorii de la Institutul de Biochimie a Plantelor Leibniz au creat roșii violet folosind tehnici de inginerie genetică. Pentru a face acest lucru, au inserat în tomate gene responsabile de biosinteza betaninei – colorantul natural din sfecla roșie, și le-au activat în coacerea roșiilor, scrie freshplaza .
Este demn de remarcat faptul că scopul principal al studiului nu a fost crearea unui nou soi de roșii pentru consum, ci mai degrabă îmbunătățirea metodelor de inginerie genetică.
„Aceste roșii sunt complet sigure de mâncat și chiar foarte sănătoase”, a declarat autorul principal al studiului, Sylvester Marillonne.
Betanina, ca mulți pigmenți, are un puternic efect antioxidant.
Fructele mov pot fi, de asemenea, o sursă de colorant alimentar. Încercările timpurii de a folosi betanină de roșii pentru colorarea iaurturilor și limonadelor au dat rezultate promițătoare.