• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Roșii violet create de cercetătorii germani cu ajutorul pigmentului natural din sfeclă roșie

    agrointeligenta.ro -

    Roșiile violet – o creația a cercetătorilor din Germania care au anunțat că au realizat o nouă varietate de tomate cu ajutorul unui pigment natural ce se găsește în sfecla roșie.

    Cercetătorii de la Institutul de Biochimie a Plantelor Leibniz au creat roșii violet folosind tehnici de inginerie genetică. Pentru a face acest lucru, au inserat în tomate gene responsabile de biosinteza betaninei – colorantul natural din sfecla roșie, și le-au activat în coacerea roșiilor, scrie freshplaza .

    Este demn de remarcat faptul că scopul principal al studiului nu a fost crearea unui nou soi de roșii pentru consum, ci mai degrabă îmbunătățirea metodelor de inginerie genetică.

    „Aceste roșii sunt complet sigure de mâncat și chiar foarte sănătoase”, a declarat autorul principal al studiului, Sylvester Marillonne.

    Betanina, ca mulți pigmenți, are un puternic efect antioxidant.

    Fructele mov pot fi, de asemenea, o sursă de colorant alimentar. Încercările timpurii de a folosi betanină de roșii pentru colorarea iaurturilor și limonadelor au dat rezultate promițătoare.

    Studiul complet al cercetătorilor germani


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte