• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Grevă la John Deere. Angajații cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă

  agrointeligenta.ro -

  Gravă la John Deere! Aproximativ 10.000 de angajați ai celui mai mare producător de utilaje din lume au declanșat un protest prin care cer majorări salariale, dar și condiții mai bune de muncă și de pensionare. Solicitările salariaților sunt argumentate de volumul mai mare de muncă prin creșterea vânzărilor, compania urmând să raporteze un profit record în acest an.

  Mii de muncitori ai Deere & Co., cel mai mare producător de utilaje agricole din lume, au început pichetarea joi. Acțiunea este prima de acest fel în ultimele trei decenii, iar prin protestul lor, angajații solicită o salarizare mai bună în contextul în care compania se îndreaptă pentru cel mai profitabil an din istorie, potrivit Bloomberg.

  Nu s-a ajuns la un acord pe un nou contract de muncă

  Reprezentanții companiei și ai sindicatului United Auto Workers nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la un nou contract de muncă, ceea ce a stârnit declanșarea unei greve în jurul orei 24:00, la ora Chicago. Lucrătorii au respins un acord provizoriu care solicită o creștere a salariilor cu 5% -6% pentru acest an și solicită, de asemenea, beneficii mai bune pentru sănătate.

  Protestul se suprapune cu criza de forță de muncă din SUA

  Protestul angajaților de la John Deere se suprapune cu o criză a forței de muncă în SUA, ceea ce a afectat producătorii din toate industriile. În ciuda problemelor din piață, vânzările de utilaje John Deere au crescut considerabil în ultima perioadă. Numai în ultimul an, creșterea companiei a fost de 38% pe fondul unor creșteri la prețul cerealelor, ceea ce a dus la venituri mai bune pentru fermieri și la o cerere mai mare pentru tractoare. Astfel, compania americană este pe o cale sigură de a se bucura de cel ami bun al al său din punct de vedere al vânzărilor, potrivit analiștilor de la Wall Street.

  Deere urmează să încheie anul cu un profit record

  Cum compania pentru care lucrează va face profituri-record, angajații cer ca și ei să simtă succesul acestui an. Cu atât mai mult cu cât, atunci când au for vremuri tulburi, ei au fost înțelegători cu patronatul și au făcut concesii pentru ca activitatea de producție să nu fie afectată.

  La proteste s-au alăturat deja 10.000 de angajați Deere, ceea ce reprezintă 14% din forța totală de de muncă. Salariații protestează „pentru capacitatea de a câștiga un trai decent, de a se pensiona cu demnitate și de a stabili reguli corecte de muncă”, a declarat Chuck Browning, vicepreședinte al sindicatului într-o postare pe Facebook.

  Greva de la Deere – susținută la cel mai înalt nivel

  Cum este vorba despre un brand puternic și de un jucător important în economie, greva de la Deere este analizată la cel mai înalt nivel. Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat că nu va vorbi despre acțiunile individuale de muncă, însă a spus că președintele sprijină lucrătorii din sindicat și invocat dreptul lucrătorilor de a se organiza și de a a-și apăra „drept fundamental”. Senatorul democratic Bernie Sanders și-a exprimat pe Twitter sprijinul său pentru muncitori.

  Greva pornită la uzinele Deere nu pare să se termine prea curând și deja are impact asupra acțiunilor companiei. Riscurile pentru o criză prelungită au declanșat creștere de 1,7% a indicelui S&P 500.


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare VTol Agrobee 200, cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi

  Ultimele știri

  Cele mai bune combinații de legume pentru cultivat în grădină Lista cu cele 12 județe în care crescătorii pot face export de oi în Turcia Estimări: Recolta de cereale și oleaginoase din Ucraina ar putea ajunge la 73 de milioane tone