• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Electrolux lansează un frigider-minune: Prelungește prospețimea alimentelor cu ajutorul ”nutri-luminei”

    agrointeligenta.ro -

    Noua generație de frigidere este creată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor de a păstra cât mai mult prospețimea și calitățile alimentelor. Electrolux a lansat de curând un nou tip de frigider – NutriFresh, dotat cu o lumină specială – denumită nutri-lumină, cu proprietăți dovedite în conservarea la rece a legumelor și fructelor.

    Frigiderul-magic este deja pe piață în Asia și a fost foarte bine primit de consumatori, mai ales că testele au indicat că expunerea alimentelor la undele luminoase nu prezintă nici un risc pentru sănătate. Nutri-lumina este produsă în mod economic de o sursă ce nu emite raze UV periculoase și nici lumină infraroșie, concentrându-se pe producerea unor raze benefice pentru păstrarea alimentelor. Cercetătorii de la Electrolux au asemănat procesul cu cel de fotosinteză, astfel că nutri-lumina are un rol important mai ales în conservarea prospețimii legumelor verzi.

    Lansarea frigiderului NutriFresh în Asia nu a fost întâmplătoare. Se pare că acolo consumatorii obișnuiesc să cumpere alimente zilnic, majoritatea direct de la fermieri, iar transportul lor în orașe și comercializarea în piețe le grăbește…ofilirea.

    default_v53adq2m7lwwapplesSe pare că nu doar noua generație de frigidere de la Eletrolux promite să revoluționeze industria. În parteneriat cu Whirlpool și Green Fortune, un designer industrial suedez – Hanna Sandström, a creat un sistem prin care în ușa frigiderului pot crește verdețuri, chiar salată. Controlat printr-un display special, dispozitivul are la bază principiul tehnologiei hidroponice, iar condițiile de temperatură, lumină și umiditate se setează digital pentru fiecare fel de plantă cultivată.

    refrigeratorSursa: Modernfarmer.com


    Te-ar mai putea interesa

    Usturoiul de Copălău, la recoltat. Dumitru Mătrescu, fermier: ”Producție de aproape 8 tone, vindem cu 25 de lei/kg” Aurel Popescu, ROMPAN, despre prețul grâului: Ne conformăm pieței. Sunt producții record, dar proteina este mai slabă Avans subvenții 2025. Plată pe cap de animal – calcul cu adeverința APIA

    Ultimele știri

    Oierul Nicolae Romoșan și-a triplat vânzările de brânză cu o investiție deșteaptă de 2.000 de euro Fermierii care vor să facă procesare – fonduri de până la 10 milioane de euro. Ghidul final, publicat de AFIR Tărâțe în hrana puilor de găină – când și cum se administrează