• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea – noul petrol. Cum se fac bani din schimbările climatice

    agrointeligenta.ro -

    Industria de prognoză meteo a ajuns la o valoare de 40 de miliarde de dolari, estimează specialiștii. Cel mai mare avânt îl au sistemele și aplicațiile de prognoză pentru sectorul agricol.

    Analistul Avi Asher-Schapiro a publicat pentru Thomson Reuters o analiză din care reiese că se pot câștiga bani buni din schimbările climatice. Jurnalistul a evidențiat că oportunitățile de afaceri sunt disponibile la acest moment celor care furnizează prognoze meteo actualizate și imagini de ansamblu asupra dezastrelor naturale potențiale dintr-o anumită zonă.

    Start-up după un incendiu care a ars parțial un oraș

    Un exemplu de antreprenor pe zona start-up-urilor de climă este Hunter Connell, din California. După ce un incendiu i-a ars parțial orașul natal Santa Rosa în 2017, antreprenorul a fondat Terrafuse AI, unul dintre primele startup-uri de analiză climatică. Scopul acestor startup-uri este de a prognoza modul în care schimbările climatice vor afecta anumite industrii, comunități și chiar proprietăți individuale.

    Startup-urile din domeniul climei creează modele sofisticate pentru studierea inundațiilor, furtunilor, incendiilor și a altor amenințări, combinând binecunoscuta știință a climei cu o serie de date suplimentare, de la imagini din satelit până la modelele de migrație existente și chiar situația infrastructurii.

    Aplicație pentru a verifica riscul climatic al unui teren

    „Inteligența climatică va fi în cele din urmă un bun solicitat de toată lumea”, a declarat Iggy Bussie, CEO și fondator Cervest.

    Cervest a petrecut doi ani dezvoltând un instrument care le permite utilizatorilor să vadă riscul climatic pentru parcele individuale de teren sau portofolii mai mari, analizând amenințările cauzate de căldură, vânt și alți factori.

    Firma de capital de risc tehnologic Draper Esprit, investitor în Cervest, estimează că piața globală de analiză a climei valorează 40 de miliarde de dolari.

    În timp ce unele aspecte ale platformei Cervest sunt oferite gratuit utilizatorilor, proprietarii de portofolii mai mari plătesc pentru prognoze precise. Firma spune că peste 30 de companii mari sunt deja utilizatori ai aplicației. „Dacă o casă se prezintă ca fiind destul de sigură în ceea ce privește riscurile climatice, companiile pot oferi cumpărătorului o ipotecă la o rată mai mică”, a explicat Iggy Bussie.

    Marii investitori vor o analiză a riscurilor cliamtice

    „Există miliardari abili care spun: caut pământ spuneți unde să cumpăr, să fie un teren protejat de riscul climatic”, declară Parag Khanna, CEO ClimateAlpha. Aplicația a dezvoltat o bază de date care combină 50 de variabile de mediu, demografie, finanțe, energie și alte variabile pentru evaluarea unei proprietăți.

    Recent, Chris Marlin, fost președinte al Lennar International, unul dintre cei mai mari constructori de case din Statele Unite, s-a alăturat recent consiliului de administrație al ClimateAlpha. Toți, de la cumpărători de case și cumpărători de terenuri până la bănci și proprietari, vor avea nevoie în cele din urmă de acces la datele privind riscurile climatice, spune acesta: „Întregul lanț valoric se va schimba odată cu impactul asupra climei. Se pune întrebarea: când și cine va fi cel mai bine pregătit?”


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till